Știm cu toții că chipsurile de cartofi pe care le găsim în comerț conțin tot felul de E-uri și de substanțe nocive pentru organismul nostru. Cu toate acestea, trebuie să admitem că ele sunt destul de gustoase. Așadar, pentru că ne place să mâncăm chipsuri o dată la o perioadă, dar vrem și să fim sănătoși, ne-am gâdit că ar fi cazul să învățăm cum să le facem acasă. 

Ai nevoie de:  cartofi, ulei, sare. 
 
Mod de preparare:  Înainte de a te apuca să-i prepari este foarte important să știi că trebuie să alegi cartofii cu grijă dacă vrei să obții chipsuri perfecte. Alege-i doar pe cei sănătoși, care au o formă ovală, fără denivelări. Curăță cartofii cu grijă. Spală-i bine și taie-i în felii subțiri de tot. Folosește un cuțit foarte bine ascuțit sau un feliator de legume orizontal pentru că rezultatul să fie cel așteptat. Pune feliile de cartofi în apă rece pe parcurs ce îi tai pe ceilalți. După ce i-ai feliat pe toți, scurge apă din oală și pune altă apă curăță, tot rece. Mai lasă-i acolo aproximativ 4-5 minute. Scurge feliile de cartofi de apă și întinde-le pe toate pe un prosop de bucătărie. Ajută-i să se usuce mai rapid, folosind niște prosoape de hârtie cu care să tamponezi fiecare felie în parte.
 
chipsuri
 
Secretul unor chipsuri perfecte de cartofi constă, de fapt, în temperatura la care acestea sunt prăjite. Așadar, înarmează-te cu un termometru de bucătărie și încinge uleuli până la 90 de grade Celsius. Pune cartofii în ulei. Dă focul mai mare, astfel încât temperatura să crească treptat până la 180 de grade. Lasă-le feliile de cartofi să se prăjească până capătă acea culoare arămie. Scoate chipsurile pe o tavă pe care ai așezat în prealabil prosoape de hârtie. Astfel, prosoapele vor absorbi excesul de ulei, iar cartofii vor fi tocmai buni de mâncat. final, adaugă puțină sare deasupra lor. Asta e tot! Dacă dorești să aibă o aromă deosebită, poți adăugașsi puțină boia dulce sau iute.
 
Să ai poftă la roțăit! 🙂
 

Distribuie articolul: