Nașterea unui copil este mare bucurie într-o familie, dar, odată cu bucuriile, cresc și nevoile. Un bebeluș are nevoie de foarte multe detalii și lucruri chiar din primele zile de viață, așa că venirea lui în casă înseamnă și cheltuieli majore, cel puțin în prima perioadă. Mai jos găsești câteva idei de a economisi banii la nașterea copilului.
Iată câteva idei pentru viitoarele mămici, dar și pentru cele cu acte în regulă despre cum se poate de economisit la nașterea unui bebeluș:

1. Nu cumpăra tot ce cade sub mână sau ți se pare drăguț. Uneori acest drăguț nu este neapărat indispensabil și apoi gândește-te că, dacă bebelușul are mai multe mătuși, mama – prietene și tot așa, s-ar putea să te trezești cu alte trei sau patru lucrușoare asemănătoare. Mai bine ia 10 jucării decât 10 perechi de pantaloni, oricum copiii ies foarte repede din haine.

2. Nu refuza ajutorul altor mămici/rude/prietene când vine vorba de hăinuțe în stare bună care au mai fost îmbrăcate. Profită deasemenea de reduceri și târguri speciale pentru bebeluși în achiziționarea la prețuri mai avantajoase.

3. Cumpără părți și nu setul întreg. De cele mai multe ori obiectele cumpărate separat pot costa mai ieftin decât într-un set. Poți să le combini cu mai multe piese și aici mă refer chiar și la lenjeria pentru pătuțul copilului.

 

 

4. Alege un pătuț ajustabil și piese de mobilier multifuncționale. Există în comerț pătuțuri care o să-l poată găzdui pe micuț până în adolescență, având și alte detalii care se vor folosi în alte scopuri: ex. Leagănul poate deveni o masă pentru scris confortabilă.

5. Cumpără la mâna a doua. Un cărucior foarte bun sau un scaun de mașină nu-și pierd din funcționalități atât de repede, mai ales dacă părinții au grijă să păstreze bine. Plus că poți lua un obiect de firmă la un preț foarte avantajos, iar detaliile textile, în cele mai multe cazuri, sunt lavabile.

6. Alăptează cât poți de mult. Economisești o groază de bani pe laptele praf, iar avantajele celui de mamă nici nu trebuie puse în discuție, cred. La fel și atunci când începeți alimentația diversificată. (la acest subiect pregătesc un material separat)

7. Păstrează lucrurile de la un copil la altul, mai ales dacă ești la prima naștere. Vei dori și al doilea copilaș – îți va fi mult mai ușor să ai la îndemână careva obiecte de la cel mai mare. În acest sens optează pentru culori neutre: verde, bej, cafeniu, galben, etc.

 

8. Folosește experiența altor mămici. Internetul e plin de forumuri, iar tu ai cu siguranță pe cineva apropiat care a devenit recent părinte. Întrebarea – vină n-are! De ce să calci și tu prin străchini când poți să te descurci de minune. La shopping deasemenea poți lua o mămică cu experiență.

Distribuie articolul: