Orice tânără își dorește să aibă cea mai frumoasă rochie de mireasă, o rochie ce concurează cu modelele din revistele de specialitate. O rochie de mireasă deosebită este confecționată dintr-un material de calitate superioară, accesorizat cu pietre semi-prețioase sau cu dantelă rafinată. Din această cauză, prețul unei rochii de mireasă este foarte ridicat. În ultimii ani, foarte multe mirese optează pentru cumpărarea unei rochii de mireasă second hand. Pe de-o parte, tinerele se gândesc la reducerea considerabilă pe care o fac cumpărând rochia unei alte mirese, pe de altă parte își aleg un model mai deosebit pe care nu și l-ar fi putut achiziționa în variantă nouă.

Astfel, cumpărarea unei rochii de mireasă la mâna a doua nu mai reprezintă o problemă de buget pentru viitorii miri. Mai mult decât atât, o tânără își poate achiziționa o rochie în stare excelentă, semnată de un designer cunoscut. Dacă ești o viitoare mireasă care a decis să-și cumpere o rochie second hand iată câteva informații care te pot ajută să faci alegerea cea mai bună:

1. Caută în mai multe locuri

Înainte de a începe căutarea propriu-zisă, asigură-te că ai făcut o cercetare amănunțită. Există o mulțime de surse de cercetare (reviste, internet, locațiile magazinelor de specialitate, prietene etc). Internetul și revistele cu rochii de mireasă sunt un punct de plecare foarte bun. Uită-te la cât mai multe modele pentru a observa care ți se potrivește cel mai bine conform constituției tale. De asemenea, ține cont de material, culoare și accesorii, pentru a merge la sigur atunci când începi căutarea.

2. Gândește cu inima, dar nu uita și de rațiune

Cumpărarea unei rochii de mireasă este o alegere emoțională. Multe tinere își imaginează de când erau mici cum va arătă rochia de mireasă și ziua nunții lor. Din această cauză, atunci când îți cumperi rochia, aceasta trebuie să te facă să te simți specială. Avantajul cumpărării unei rochii second hand este că persoană care ți-o va vinde îți va da detaliile legate de confortul acestui model. O fostă mireasă îți va spune din proprie experiență ce anume trebuie să știi legat de purtarea rochiei pentru a te simți minunat în ziua nunții tale. O rochie de mireasă trebuie să fie și frumoasă, dar mai ales confortabilă pentru că vei stă îmbrăcată așa mai mult de o zi.

3. Cere sfatul unei persoane apropiate

Mai ales când vine vorba de o rochie de mireasă la mână a două, este indicat să ceri sfatul unei persoane de încredere. Persoana pe care o iei cu tine trebuie să fie onestă și să-ți spună exact ce ți se potrivește și mai ales cum arată pe tine modelul pe care îl probezi. O prietenă nu este atât de emoționată ca tine și poate vedea eventualele imperfecțiuni ale rochiei: tiv descusut, o mică pată, un accesoriu lipsă etc. Dacă se întâmplă ca persoana respectivă să fi fost recent mireasă, cu atât mai bine, deoarece îți va spune exact de ce anume să te ferești.

4. Lasă-ți imaginația să lucreze

Ai fi surprinsă să afli cât de mult poate schimba o mică modificare o rochie la mână a doua. Materialul unei rochii de mireasă este în general foarte scump. Accesoriile folosite la decorarea rochiei, de genul paietelor, pietrelor semi-prețioase, perlelor, dantelei, pot dubla, uneori chiar tripla prețul rochiei de mireasă. De aceea, dacă vrei să obții un cost redus al rochiei de mireasă îți poți achiziționa o rochie second hand foarte simplă, pe care să o accesorizezi chiar tu, exact așa cum îți dorești. Câteva mici accesorii pot schimba complet stilul rochiei. Opțiunile sunt infinite însă asigură-te că vei face alegerile cele mai bune. Nu uita: simplitatea denotă eleganță și de multe ori mai puțin înseamnă de fapt mai mult!

5. Hotărăște-te rapid

Dacă ai găsit rochia de mireasă second hand care îți place nu aștepta foarte mult timp până să o achiziționezi. Gândește-te că nu există decât un singur model și poate exista o altă mireasă care ți-o va lua înainte. Eventual, în cazul în care nu ai banii necesari, discută cu vânzătorul să-ți lase o perioadă de răgaz. Cu siguranță te va înțelege dacă va vedea că ești foarte hotărâtă cu privire la alegerea acelei rochii.

Sursa: Mercador

Distribuie articolul: