În majoritatea emisiunilor culinare, bucătarii celebri au la îndemână ghivece simpatice cu variate plante aromate şi condimente. Iar dacă eşti pasionată de gătit sau doar îţi trebuie nişte mentă proaspătă pentru limonadă, atunci cu siguranţă visezi să ai şi tu o asemenea mini-grădină interioară.

Nu este foarte dificil să creşti plante aromate în ghiveci, dar este totuşi necesar să le oferi constant atenţia şi grija ta.

Printre plantele uşor de întreţinut se numără pătrunjelul, busuiocul, menta, rosmarinul, dafinul, cimbrul, salvia, oregano, scrie eva.ro.

Iată câteva reguli esenţiale pentru ca plantele tale aromate să crească fericite în interior:

1. Ai grijă ca ghivecele în care le-ai plantat să aibă un sistem de drenare eficient. Excesul de apă cu care uzi plantele nu trebuie să rămână blocat în pământ, ci trebuie să se scurgă în masca pentru ghiveci sau farfuriuţa specială. Pământul permanent ud duce rapid la putrezirea rădăcinilor.

2. Tot pentru o drenare eficientă a solului, amestecă patru părţi de pământ cu o parte de nisip când îţi plantezi ierburile aromate.

ierburi3. Aşază ghivecele într-un loc luminos. Plantele tale au nevoie de razele soarelui timp de minimum cinci ore pe zi, iar pervazul este de obicei locul ideal pentru ele.

4. Foloseşte îngrăşământ organic pentru plantele tale o dată pe lună.

Sursa foto: 3afaceri.blogspot.com

Distribuie articolul: