Dacă îţi doreşti o ţinută mai masculină, atunci papionul este accesoriu de care ai nevoie. Îl poți asorta de minune la o ținută mai elegantă ori un outfit casual de fiecare zi. Sau dacă ești în pană de idei ce să-i dăruiești iubitului ori fratelui tău, atunci papionul hand-made poate deveni cadoul ideal. Așa că astăzi te voi învăța pe etape cum să-l confecționezi. 

Ai nevoie de:
1. O bucată de stofă.
2. O foarfecă.
3. Riglă.
4. Cretă sau o bucată de săpun uscat.
5. Sistemul de închidere preconizat papioanelor.
6. Ac, ață și o mașină de cusut.

ustensile

I-a etapă
Când ai toate materialele necesare, urmează să decupezi 3 bucăți de stofă, de diverse dimensiuni și forme. Aici rigla, creta și foarfeca îți vor fi de folos.

Etapa I

A II-a etapă
Plasează în două jumătăți pe vers fiecare bucată de stofă și cu ajutorul mașinii de cusut asamblează-le. După, întoarce-le pe față.
A III-a etapă
Pentru ca papionul să reziste în timp, este necesar să oferi o atenție sporită detaliilor. Deseori acestea se desfac la mijloc deoarece lipsește cusătura centrală a elementului de bază. De aceea nu te lenevi și executa acest tiv. După care întoarce stofa, astfel în cât această cusătură să fie în interior.

papioane

A IV-a etapă
Acum cu acul și firul de ață strânge pe mijloc elementul de bază. Astfel mult mai ușor îi vei crea o formă papionului, după care asamblează manual bază cu bucățica de stofă, pentru un aspect estetic agreabil.

Papion final

Cum să realizezi centura pentru papion, dar și să o prinzi de acesta, afli AICI. Cert e că rezultatul final, cam așa trebuie să arate.

 papion final

Distribuie articolul: