În ziua nunții, mirele trebuie să aibă o ținută în perfectă armonie cu rochia miresei, iar de acest lucru se poate ocupa chiar viitoarea mireasă. În funcție de morfologia corpului, de gust și de stilul în care va decurge ceremonia, poți opta pentru un costum clasic, pentru un look mai nonconformist sau pentru o ținută originală – totul e să fiți ambii la același nivel. Deși mireasa va focaliza toate privirile, nici mirele nu trebuie să fie mai prejos. Iată câteva sfaturi despre cum trebuie să-i alegi viitorului soț costumul de mire și care sunt lucrurile care îl vor pune în valoare pe lângă tine.

Tipsuri în alegerea costumului
Când te decideți că este momentul să alegeți costumul de mire, trebuie să porniți în primul rând de la culoarea rochiei de mireasă: dacă această este albă, puteți opta atât pentru un costum deschis, cât și unul mai închis. Dacă rochia este mai închisă, este recomandat ca mirele să poarte un costum în tonuri calde precum ivoire, crem, bej, culoarea nisipului etc. Pentru mai multă siguranță luați cu voi la cumpărături și o bucată mică din materialul rochiei de mireasă.

Tema, data și locul ceremoniei sunt foarte importante în alegerea costumului
Dacă data nunții este fixată în luna octombrie, atunci și materialul costumului trebuie să fie ceva mai gros. Același lucru este valabil și în cazul unei nunți în plină vară, când este bine să alegi un material fluid, cât mai subțire. De asemenea, dacă ați optat pentru o nuntă cu tematică este foarte important să faceți alegerea potrivită în privință ținutei. Documentați-vă din timp asupra locului și a modului de desfășurare, pentru a ști pentru ce model să optați. Cu siguranță un smoking nu se potrivește cu o nuntă în stil oriental.

Cumpărat sau făcut la comandă?
Costumul mirelui este bine să-l cumpărați cu 3-6 luni înainte de nuntă, însă doar după ce viitoarea mireasă a optat pentru ținuta ei, pentru a vă asorta cel mai bine. De exemplu, dacă mireasa a optat pentru o rochie de cu accesorii roșii, atunci pentru un efect interesant mirele poate alege o cravată și o vestă roșie.

 

Mărimea perfectă

Cu greu veți găsi un costum perfect și o rochie perfectă, mai ales că nici corpurile nu sunt pe departe perfecte. Ca să fii sigură că mirele va arăta impecabil, roagă-l să facă următoarele probe simple:

1. Să pună mâinile pe lângă corp și degetele întinse. Lungimea manșetei sacoului trebuie să lase la vedere 1 cm din cămașă și butoni.
2. Pantalonii trebuie să se așeze frumos pe tocul pantofului, cam la 1 cm distanță și să cadă lejer pe vârful pantofilor în partea din față.

Cu toate că există multe locuri de unde puteți cumpăra un costum de mire, este recomandat să-l ajustați la un croitor sau chiar la casa de modă de unde l-ai achiziționat. În funcție de constituție, croi, material unele retușuri sunt absolut necesare.

Au fost elemente generale, într-un alt material vom reveni la detalii foarte fine, precum forma feței, statura sau kilogramele viitorului mire.

Selecție: Thebride.pro, Acasa.ro  

Distribuie articolul: