Puţine femei se nasc cu trăsături perfecte ale feţei sau cu piele fără cusur. Cu toate acestea, majoritatea femeilor pot învăţa cum să-şi accentueze atuurile şi să minimalizeze imprefecţiunile, dacă utilizează tehnicile potrivite de iluminare.

Vezi mai jos o compilaţie de trucuri ce te vor ajuta să-ţi creezi ghidul secret al unui chip de la care e greu să-ţi rupi privirea.

Fruntea

în cazul în care ai o frunte prea mică şi doreşti să-i conferi un aspect mai ridicat, aplică un produs iluminator în partea de sus a frunţii, lângă baza părului pe o distanţă ce ar conecta liniile imaginare de la capătul fiecărei sprâncene. Ai grijă să estompezi marginile între linia părului şi fondul de ten.

Ochii

Utilizarea unui produs iluminator în tonuri de fildeş, piersică sau roz pal sub arcadă te ajută să-ți faci un lifting instant al sprâncenelor şi te scapă de aparenţa unor pleoape lăsate. O atingere uşoară de fard de pleoape de aceeaşi nuanţă, aplicată în colţul interior al ochilor, evidenţiază culoarea irisului şi creează o privire proaspătă și vioaie. Vrei să accentuezi albul ochilor şi să dai aparenţa de ochi larg deschişi? Foloseşte un creion de culoare albă, crem, sau alb perlat pe marginea de jos a ochilor.

Pomeţii

Aplică pudra sau crema iluminatoare subliniind partea de sus a pomeţilor. Acest lucru le dă obrajilor un aspect bine definit, îi va face să pară mai înalţi, iar faţa va împrumuta un aer mai tineresc. în plus, vei avea și o privire strălucitoare.

Buzele

Un strop de gloss cu sclipici sau cremă iluminatoare pe mijlocul buzei inferioare şi pe arcul lui Cupidon o va face şi pe Angelina să te invidieze.

Sfaturi

Deşi vine într-o varietate de forme şi texturi, cel mai uşor de utilizat este iluminatorul sub formă de pulbere. De asemenea, el tinde să formeze aspectul cel mai natural.

Pentru a aplica în mod eficient produsul, cel mai bun instrument este peria mare pentru pudră.

Fără linie de demarcaţie între iluminator şi restul fondului de ten. Secretul este o estompare cât mai atentă a marginilor.

Alege culori care vor pune în evidenţă tonul pielii tale — roz pentru piele alb-rozalie, bej pentru piele bronzată sau gălbuie.

Scump nu înseamnă întotdeauna de calitate. Alege un produs care lucrează pentru tine, indiferent de cost.

Și, în sfârșit, nu fi prea critică. Nimeni nu are trăsături perfecte şi piele de porţelan!

Distribuie articolul: