Cine a spus că iarna nu putem avea flori pe masă? Mai mult, nu vom cheltui niciun ban în plus, iar acestea vor fi și decorative, și utile pentru procesul de mâncare. Dacă tot suntem în mijlocul sărbătorilor de iarnă și aranjăm (servim) mese mari zi de zi pentru oaspeții dragi, vă ajutăm să uimiți „publicul” cu ceva nou. Vedeți mai jos cum confecționați un trandafir din șervețele de masă.

Culorile șervețelelor de masă le alegeți după placul dvs. Pentru început veți lua un șervețel de masă, îț veți păstra în forma lui pliată. Veți lua un creion lung, îl veți pune în partea de jos a șervețelului de masă. Îndoiți șervețelul de masă în jurul creionului, până la mijlocul șervețelului.

Mototoliți șervețelul de masă în așa fel, încât el să cuprindă vreo 3-4 cm din mijlocul creoinului.

Scoateți creionul din „tubulețul mototolit”. Repetați procedura pentru șase șervețele.

Aranjați „tubulețele mototolite” ca pe niște petale, una lângă alta, în așa fel încât să vă iasă un boboc de trandafir.

Legați mijlocul cu două panglici, păstrați vreo 10 cm din lungimea lor (în dependență de culorile șervețelelor de masă alese, veți alege și culorile panglicii). Atașați sub bobocul de trandafir (produsul final) un alt șervețel de o altă culoare în calitate de suport.

Este gata. Așezați trandafirul pe un pahar (de șampanie). Nu vă rămâne decât să savurați din laudele oaspeților dvs, care vor fi încăntați de o asemenea frumusețe-decorativă.

Alisa Postolnițchi