Factorii climaterici influențează codoaba noastră capilară, de aceea trebuie să urmăm sfaturile stiliștilor în îngrijirea părului. 

Înghețurile care au loc în timpul iernii pot duce la căderea părului, electrizarea sau uscarea acestuia. De asemenea, tot în această perioadă apare și mătreața. Cauzele acestor probleme pot fi diferite.

Majoritatea femeilor folosesc pe tot parcursul anului aceleași șampoane și balsamuri, iar ele sunt selectate fără a lua în considerare sezonalitatea.

Citește și: Cum îngrijim părul în perioada rece a anului? Recomandări de la femeia a cărei podoabă capilară depășește un metru lungime

După o vară fierbinte și uscată, trecerea rapidă la frig provoacă și consecințe. Ca urmare, uneori, corpul nostru nu are timp să se restructureze.

Ce-i de făcut? Iată căteva sfaturi utile pentru menţinerea frumuseţii părului tău în acest sezon.

Hidratare

Ca şi în cazul pielii, părul are tendinţa de a deveni mai uscat odată cu scăderea temperaturilor. Astfel, hidratarea devine foarte importantă. Foloseşte cel puţin o dată pe săptămână un tratament sau o mască de păr puternic hidratante. Optează pentru cele cu ulei de măsline.

Balsamul de păr, un “must”

Acest produs nu trebuie să lipsească din ritualul de îngrijire al părului tău. În sezonul rece, de mare folos poate fi balsamul pentru păr uscat care previne electrizarea şi despicarea firelor. În plus, balsamul, indiferent de tip, conţine substanţe nutritive care hrănesc şi regenerează părul. De asemenea, îl fac mai uşor de pieptănat şi previne ruperea.

Atenţie la fesuri şi pălării!

Evită-le pe cele din materiale sintetice, care pot fi agresive cu firul de păr.

Limitează folosirea aparatelor de coafat

Ondulatoarele sau aparatele de îndreptat nu fac altceva decăt să usuce şi să deterioreze părul, mai ales în aceasta perioadă în care este deja mai sensibil din cauza temperaturilor.

 Scade temperatura feonului

Foloseşte temperaturi mai scăzute pentru uscarea părului.

Tunde vârfurile

Părul uscat porneşte de la vârfuri. Încearcă să-l tunzi mai des în această perioadă.

Mănâncă sănătos pentru păr frumos

Indiferent de tipul de şampon sau produsele de îngrijire pentru păr pe care le foloseşti, dacă din dieta ta lipsesc nutrienţi importanţi sau dacă stilul de viaţă nu este tocmai sănătos, părul tău va arăta acest lucru. Deficitul de minerale (fier, zinc), proteine şi calorii are drept rezultat o nutriţie neadecvată a firului de păr care, din cauza rădăcinii slăbite va cădea. Părul casant sau uscat poate fi cauzat de un deficit de fier, zinc şi/sau vitamina C.

Citește și: Ce mască de păr o ajută pe Elena Gheorghe să dețină o podoabă capilară de excepție

Pentru un păr frumos, specialiştii mai recomandă:

  • Periază-ţi părul înainte de a-l spăla. În acest fel vei îndepărta o parte din impurităţi;
  • Masează-ţi uşor scalpul pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui;
  • Clăteşte-l bine pentru a îndepărta şamponul;
  • Nu folosi la spălat apă fierbinte;
  • Dacă timpul îţi permite, lasă părul să se usuce natural. În acest fel se va păstra hidratat şi va avea un aspect mai sănătos;
  • Nu folosi peria decât atunci când este uscat. Părul umed este mai fragil şi poate fi rupt uşor.

Sursa: eva.ro

 

Distribuie articolul: