Merele, strugurii, perele şi pepenele galben au proprietăţi extraodinare pentru piele. Ele ajută ţesutul să se regenereze şi să devină mai rezistent la condiţiile meteo instabile (vânt puternic, frig, diferenţe bruşte de temperatură – toate acestea fac pielea să se descuameze şi să devină mai aspră). Portalul cosmopolitan.ro a dezvăluit cum se prepară cele bune măşti din fructe de toamnă. E indicat să le aplici o dată sau de două ori pe săptămână.

Masca de argilă cu suc de struguri roşii – pentru acnee

Argila este cunoscută pentru efectele ei uimitoare asupra tenului cu tendinţe acneice. În combinaţie cu suc de struguri roşii, argila îşi dublează proprietăţile curative. Mai mult, subsţanele benefice din struguri au efect antiaging şi ajută la estomparea ridurilor fine de expresie. Masca se prepară din două linguriţe de must şi o lingură rasă de argilă. O aplici pe tenul curat şi o laşi să acţioneze 30 de minute. Apoi o îndepătezi cu apă călduţă, te ştergi şi, la final, aplici o cremă antiacneică pe baza de nalbă sau tătăneasă.

Masca din pepene galben, gălbenuş şi miere – pentru pielea sensibilă

Ai stat mult în frig şi acum ţi se exfoliază tenul? Hidratează-te rapid cu masca nutritivă din pepene galben, gălbenuş şi miere. Această mască se realizează din două cubuleţe potrivite de pepene galben bine copt (pe care le striveşti cu o furculiţă), o lingură de miere şi un gălbenuş. Amesteci ingredientele până la omogenizare, apoi aplici preparatul pe faţă (chiar şi pe buze, acţionează ca un balsam) şi decolteu. Stai 20 de minute, apoi te speli bine cu apă calduţă

Masca din măr, lămâie şi pulbere de seminţe de dovleac – pentru estomparea imperfecţiunilor

Mărul este cicatrizant şi reglează excesul de sebum. Alături de pulberea din seminţe de dovleac estompează petele de pe faţă şi pistruii. Ea se realizează din seminţe bine uscate (la cuptor) pe care le râşneşti. Ai nevoie de două linguri de pulbere şi jumătate de măr dat pe răzătoarea fină. Adaugi o linguriţă de zeamă de lămâie şi apoi amesteci ingredientele. Aplici masca pe faţă şi o laşi 25 de minute. La final, vei avea pielea mai luminoasă şi mai fină.

Mască din pere de toamnă, migdale şi smântână – pentru piele mereu tânără

Perele sunt astringente şi ajută la revitalizarea rapidă a pielii. Graţie continutului mare de vitamine şi minerale, acestea menţin ţesuturile tinere prin stimularea la nivelul celulei a elastinei şi colagenului. Dacă tot ai aflat ce calităţi excepţionale au perele pentru piele, îţi propun să prepari o mască de faţă dintr-o jumătate de pară bine coaptă (pe care o zdrobeşti cu furculiţa), o lingură de smântână grasă şi o lingură de pudră de migdale (are efect puternic nutritiv). Întinde masca pe toată suprafaţa feţei şi pe decolteu şi las-o să acţioneze 30 de minute. Rezultatele se văd imediat!

Distribuie articolul: