În orice familie, cartofii sunt unele din produsele preferate. Iată de ce, astăzi vă prezentăm câteva rețete sănătoase și gustoase de cartofi la cuptor. Este nevoie doar de câteva ingrediente pentru a le prepara.


1.Cartofi condimentați

Ingrediente:

-1 kg cartofi

-4 linguri ulei de floarea soarelui

-1 linguriță cu vârf de turmeric

-1 lingură semnințe de coriandru

-1 lingură semințe de chimion

-sare și piper

Cinci-feluri-de-cartofi-la-cuptor-3

Mod de preparare:

1.Se curăță cartofii și se taie în bucăți relativ egale.

2.Într-un mojar se zdrobesc puțin semințe de coriandru și chimion.

3.Se pun cartofii într-o tavă, se daugă uleiul și se amestecă. Se presară pudra de turmeric, semințele de coriandru și chimion, sare și pier. Se amestecă bine și să dă la cuptorul încins la 220 de grade, timp de 40-45 minute, până se rumenesc. La jumătatea timpului se întorc.

2.Cartofi cu parmezan și pătrunjel

-1 kg cartofi

-100 g parmezan ras

-2 linguri făină

-1 vârf de nucșoară

-frunzele de la 1 legătură de pătrunjel, tocate

-4 linguri ulei de măsline

-sare și piper

Cinci-feluri-de-cartofi-la-cuptor-5

Mod de preparare:

1.Se curăță cartofii și se taie în bucăți relativ egale.

2.Cartofii se pun într-o tavă, se adaugă uleiul, făina, parmezanul, nucșoara, pătrunjelul, sarea și piperul. Se amestecă bine, până ce toți cartofii sunt acoperiți, apoi se dau la cuptor pentru 40-45 de minute, la 220 grade.

Cartofi cu lămâie și rozmarin

-1 kg cartofi

-sucul de la 2 lămâi

-4 linguri de ulei de măsline

-1 lingură cu vârf de frunze de rozmarin tocate

-sare și piper

Cinci-feluri-de-cartofi-la-cuptor-2

Mod de preparare:

1.Se curăță cartofii și se taie în bucăți relativ egale.

2.Cartofii se pun într-o tavă, se adaugă uleiul, zeama de lămâie, rozmarinul, sarea și piperul. Se amestecă bine, până ce toți cartofii sunt acoperiți. Se dau la cuptor pentru 40-45 de minute, la 220 grade.

Foto: mazilique.ro