Când aveți poftă de ceva nou și doriți să vă răsfațați puțin, încercați frigărui preparați la tava. Sunt minunate și merg cu orice sos, și alături de orice garnitură doriți, ne informează petitchef.ro.

Ingrediente:

frigarui-005500 gr carne de porc
200 gr ciuperci Champignon
3 zucchini
3 cepe medii
3 ardei capia
1 lămâie
ulei pentru uns tava
mirodenii (piper alb, chilli, busuioc, maghiran, sare)

Preparare:

Etapa 1:

Pentru început luați o bucată de carne de porc, pulpa fărp os este cea mai potrivită, o sectionați felii groase cam de 1 centimetru, iar apoi țăiați cu cuțitul cuburi din fiecare felie iarași cam de 1 centimetru. Ca sa fie carnea fragedă și gustoasă, lăsați cubulețele de carne la marinat în zeama stoarsă de la o lămâie, împreună cu mirodenii. Pentru marinată folosiți busuioc proaspăt uscat, maghiran, mult chilli, piper alb și sare. Desigur, dacă nu gustați mâncărurile picante, atunci puneți în loc de chilli, boia dulce. Lăsați carnea la marinat o ora și dați-o la frigider în timpul acesta.

Etapa 2:

Între timp pregătiți legumele ce vor fi puse pe țepusă alaturi de carnea de porc marinată. Alegeți pentru frigăruile dvs. dovlecei zucchini, ardei capia, ciuperci Champignon și nu uitați de ceapă. Dovleceii și ardeiul capia îi tăiați cubulețe, ciupercilor le scoateți piciorușele, iar ceapa o tăiați circular astfel ca să obțineți niște inele pline.

Etapa 3:

Când considerați că marinada e gata, scoateți carnea de la frigider și apucați-vă să construiți frigăruile: într-o țepușă înfigeți un cubuleț de dovlecel, apoi un pătrățel de ardei capia, urmat de o bucățică de carne, un inel de ceapă și o ciupercuță. După care repetați operațiunea până umpleți o țepușă, iar apoi cu fiecare țepușă procedați la fel.

Etapa 4:

După ce frigăruile au fost pregătite ungeți tava în care urmează să le puneți la cuptor cu puțin ulei – din motive de sănătate, cum s-a mai precizat și în alte rânduri, evitați uleiul rafinat de floarea soarelui. Folosiți ulei de porumb. Așezați frigăruile în tava și peste ele adăugați praf de sare și mirodenii. Turnați puțină apă și tăiați o roșie felii rotunde pe care le așezați și pe ele în tavă. Dați la cuptor pentru o oră la foc mic și o scoateți când carnea și legumele vor fi frumos rumenite.

 

Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 5 porții
Timpul de preparare: 1 oră
Timpul de gătire: 1 oră
Gata în: 2 ore
Dificultate: Ușor

Poftă mare!

Distribuie articolul: