Nelly Cozaru este actrița, regizoarea şi profesoara care transformă orice responsabilitate în plăcere. Recunoaște că nu doar cu studenții, ci cu toată lumea care o înconjoară este perfecționistă, exigentă, drept pentru care alege cu mare migală tot ce face și proietele în care se implică. Într-un interviu acordat recent revistei noastre, actrița ne-a dezvăluit profilul unui student care ar intra în grațiile sale.

Totul pornește de la sine – acesta este dezideratul actriței Nelly Cozaru, care a recunoscut că toată viața a fost exigentă, în primul rând cu propria persoană. “Bineînțeles, înaintez pretenții mari și celor din jur, sunt un pic teribilistă, perfecționistă. Cineva care speră să abordeze lucrurile ușor, formal, fără prea multă dăruire și pătrundere, nu are cum intra în grațiile mele. Nu îmi plac lenoșii, în general, se spune, că teatrul și actoria nu sunt pentru oameni lenoși. Mă supără neglijența. Știu că un coleg de la facultate mă cataloghează drept o profesoară “care va vorbi în primul rând despre ștrampi și culoarea șosetelor.” Așa este. Teatrul trebuie să fie neaparat ceva frumos, estetic şi igienic cu orice preț. Nu mă încumet să fac multe lucruri în același timp, ca Napoleon, bunăoară, dar garantez fără falsă modestie, cel pe care îl voi face va fi de calitate”, a declarat Nelly.

 Nelly Cozaru

Profesoara de actorie nu neagă faptul că, de-a lungul timpului, studenții au fost cei care i-au cultivat anumite obiceiuri și chiar valori. “Multe am învățat de la studenți! De la spiritul practic și materialist, la a face lucrurile cu mai multă distanțare, mai mult raționament, cu mai puțin consum emoțional, ca să nu te îneci în emoții”. Vizavi de profesia sa, actrița are deja și concluziile de rigoare: „Cei care se ocupă de teatru sunt în scenă pentru că acolo poți fi sincer, neacoperit, ori, joc există peste tot. În fiecare moment recurgem la mici șmecherii, atitudini pe care le camuflăm ca să atingem un scop. Trebuie să suferi un pic de fanatism, când vii la actorie trebuie să se vadă în tine un grăunte de ceva, pe care să nu-l vedem la altcineva. Este important să nu te vezi înafara acestei ocupații”, a mai spus Cozaru în interviu.

Foto: Ellene Mocrii

Distribuie articolul: