20 martie 2013 este consemnată în toată lumea drept Ziua Internațională a Fericirii. Aceasta ar fi trebuit să fie o stare permanentă de sărbătoare, însă unora nu face decât să le amintească cât de nefericiți sunt. În percepția fiecăruia, noțiunea de fericire se asociază cu diverse fenomene, trăiri sau chiar lucruri. Cert e că, dacă pe unii îi fac fericiți conturile generoase din bancă și bijuteriile cu multe karate, altora le poate aduce fericire lucruri precum sănătatea, armonia, dragostea sau chiar pacea.

Am întrebat cititoarele revistei noastre ce semnificație are pentru ele cuvântul FERICIRE. Iată ce răspunsuri am primit.

Anna Trocin (specialist în PR) ne-a amintit zicala unui mare filozof: “Fericirea este atunci când aştepţi cu nerăbdare dimineaţa să mergi la serviciu/la activitatea zilnică şi aştepţi cu plăcere seara să te întorci acasă”. Ana crede că înțeleptul avea mare dreptate.

Alina Botnari-Boicu (28 ani, tânără antreprenoare) ne-a mărturisit că “fericirea vine atunci când cei dragi sunt sănătoși… doar atunci când pierzi o persoană dragă, înțelegi că fericirea este alături de familie. Ai da și case, mașini, bani… doar pentru ai auzi vocea… al vedea – acesta e stopul de fericire”.

Ioana Pancu (18 ani, voluntară) crede că fericirea se ascunde în lucruri mărunte, care ne fac să zâmbim, să ne bucurăm. “Fericirea este cu siguranţă un motiv de a zâmbi, de a fi optimistă, de a fi bucuroasă şi veselă mereu, un motiv în plus să realizez ce frumoasă e viaţa. Fericirea poate fi o idee, un context, o noţiune, un sentiment sau un simplu cuvânt ce ne aduce zâmbetul pe buze”.

 

Anastasia Popescu (reporter PentruEa) ne-a declarat următoarele: “Să fii fericit înseamnă să-ți permiți luxul să fii TU însuți și să te înconjoare doar oamenii care îți plac!”.

Larra Munteanu (cititoare din Chișinău) spune că fericirea înseamnă “petale de ani, pe care viața le pune în mâinile noastre, pentru a le transforma într-un trandafir!”, iar pentru Tatiana Gordinscaia (dansatoare), fericirea e pur și simplu armonia cu tine și cu cei din jur.

Din mesajul Secretarului General ONU pentru această zi desprindem: “De Ziua Internațională a Fericirii, să ne consolidăm angajamentul nostru pentru o dezvoltare umană, durabilă și incluzivă și să ne reînnoim obligațiunea de a-i ajuta pe alții. Atunci când contribuim la binele comun, devenim mai bogați. Compasiunea promovează fericirea și ne ajută să construim viitorul pe care ni-l dorim”.

Dragele noastre cititoare, fiți fericite astăzi și în fiecare zi; pentru lucrurile mari din viața voastră și pentru cele mici și simple care vi se întâmplă. Nu uitați că, făcându-i fericiți pe apropiații voștri, pe cei din jur, deveniți însevă mult mai fericite. Cu drag, echipa PentruEa.

 

 

 

Distribuie articolul: