Un experiment social realizat de un artist iniţiat de FBI schimbă percepţia despre propria persoană şi, mai ales, despre modul în care fiecare om alege să se uite la el. Vezi mai jos clipul care îţi schimbă percepţia asupra sinelui. Gil Zamora este un artist iniţiat de FBI în realizarea portret-robot ale suspecţilor, care colaborează cu poliţia din San Diego, SUA. După 26 de ani în domeniu, Zamora a ieşit la pensie, în 2011, şi s-a ocupat de site-ul său, Sketch-Artist.com, lansat în 2000. De curând, a luat parte la un experiment social care a făcut înconjurul internetului.

Iniţial, acesta realizează un portret-robot al unei persoane, în funcţie de informaţiile pe care modelul le oferă despre sine. Între artist şi model se află un perete, deci cei doi nu se văd. Zamora realizează după un al doilea portret al aceleiaşi persoane, doar că respectă descierea făcută de o a treia persoană. Diferenţele dintre cele două portrete sunt evidente, menite să reflecte discrepanţele dintre cum ne vedem noi înşine şi modul în care ne văd cei din jurul nostru.

 

Pe site-ul artistului pot fi trimise informaţii şi descrieri necesare unui portret-robot, Gil Zamora garantând imaginea în câteva ore.
Foto: biz.ro
Sursa: Adevarul.ro

Distribuie articolul: