Te-ai încumeta să ieşi din casă fără machiaj, adica să te limitezi la frumuseţea ta naturală? Atunci să ştii că în această vară în vogă e look-ul natural, fără mari artificii şi culori stridente. Marii designeri Lacoste, Dolce & Gabbana şi Donna Karan au făcut publice trendurile sezonului cald 2011.

Look minimal

Anul acesta este la modă machiajul minimal, care accentuiază frumuseţea naturală. Vorbim de un machiaj aproape inexistent, a cărui esenţă este tenul perfect, obţinut prin aplicarea unui fond de ten iluminator, a unui primer, anticearcăn şi o pudră. Adică trebuie să evidenţiem trasaturile, să conturăm ochii, să aplicăm un blush bronze pe pomeţi şi să optăm pentru un ruj de buze nud. Anul acesta lookul revine la cel din anii ‘90, atunci cînd nuanţele naturale pentru obraji, ochi şi buze se armonizau perfect. Mai mulţi designeri printre care Stella McCartney, Calvin Klein şi Versace au abordat acest make-up.

Machiajul smokey

Întotdeaună în vogă. Doar că anul acesta smokey eyes sunt realizate din farduri albastru, violet, oranj sau verde. Machiajul smokey presupune pe lîngă utilizarea culorii de baza şi un amestec de minim trei farduri. Astfel, pentru a da o luminozitatea ochilor se vor folosi şi tonuri mai intense, farduri deschise, dar şi griuri care asigură la final efectul fumuriu. Cei care abordat acest look anul acesta sunt Georgio Armani, Cavalli şi Marc Jacobs.

Buze apetisante

Apetisante adică accentuate. Pe lîngă rujurile dramatice vişinii sau violet au fost adăugate cele roz, fuchsia şi oranj care aduc un plus de savoare machiajului. Putem experimenta cu texturile mate şi strălucitoare, deoarece în acest sezon avem o explozie de culori şi de nuanţe. Pentru femeile cu atitudine sunt recomandate gloss-urile şi rujurile în culori tari, de la burgundy la grena movuliu.

Metale preţioase şi neonul

Gama de culori strălucitoare, cu accente metalice pune în valoare trasaturile feţei şi constituie una dintre tendinţele-cheie ale colecţiilor primavara/vară. Pentru machiajul de seară, înlocuieşte nuanţele pale din timpul zilei cu farduri în culori neon. Aceste nuanţe vor crea un look nonconformist, iar pentru ca să intensifici efectul optează pentru farduri cremă aplicate pe întreaga suprafaţă a pleoapei. Se permit culori îndrăzneţe, de la verde crud, albastru, turcoaz, galben pînă la roz-fucşia, doar există o singură regulă să se asorteaza cu ţinuta aleasă.

Distribuie articolul: