Primăvara și vara tenul nostru are nevoie de un accent în plus, pus pe curățarea temeinică a pielii feței, deoarece soarele va activa glandele sebacee și cele sudoripare din piele și se vor forma tot mai multe puncte negre. Pentru o piele sănătoasă, trebuie să utilizăm produse de protecție solară. Ce alte remedii se recomandă tenului în perioada caldă, ne spune cosmetologul Svetlana Ferlat. Cosmetologul Svetlana Ferlat ne-a declarat următoarele: „Crema de protecție trebuie aplicată chiar înainte de expunerea la soare, ea protejează cam 3-6 ore. În timpul verii, e bine să utilizați o cremă hidratantă de zi pentru tenul uscat și normal și geluri anti-bacteriene pentru reducerea secrețiilor glandelor sebacee pentru tenul gras și problematic”. Cosmetologul vă mai recomandă să curățați bine pielea de 2 ori pe zi, dimineața și seara, să înlăturați machiajul profesionist și de zi: “nu mergeți niciodată la culcare cu fața necurățată, iar după demachiere aplicați gel pentru pielea din jurul ochilor și apoi o crema sau gel, în funcție de tipul de piele”, a mai spus Ferlat. Vara pielea are nevoie de hidratare intensivă, curățare și vitamine, iar acest lucru vi-l pot garanta următoarele măști de fructe și legume, la fel recomandate de Svetlana Ferlat.

Mască vitaminoasă pentru ten uscat
Ingrediente: Stoarce de suc un grepfrut și freacă fața și pielea de pe gât. Pulpa rămasă este amestecată cu un gălbenuș de ou crud și smântână (mult mai indicate ar fi ouăle de prepeliță). Lasă masca pe față și gât pentru 20 de minute, apoi îndepărtează cu apă călduță, folosind un burete cosmetic. Acest tratament se recomandă de două ori pe săptămână.

Masca pentru ten mixt sensibil
Ingrediente: 1 lingură de iaurt fără adaos de fructe, 1 lingură de argilă albă, 2 picături de ulei de lavandă. Toate ingredientele se amestecă și se aplică pentru 15-20 minute, apoi fața se clătește bine cu apă călduță.

 

Masca pentru ten gras cu acnee
Ingrediente: 1 linguriță de miere, 1 linguriță de scorțișoară pudră. Se amestecă bine ambele și se aplică pentru 30 de minute. Această mască poate fi întrebuințată de 2 ori pe săptămână.

Mască pentru ten normal și uscat
Ingrediente: 1 gălbenuș de ou, 1/3 dintr-o banană, 1 linguriță de ulei de măsline. Amestecăm toate produsele până obținem o pastă sub forma unei suspensii de smântână care se aplică timp de 15-20 minute. Apoi fața se clătește cu apă călduță.

Pe timp de vară, Svetlana Ferlat ne mai recomandă să facem tratamente de hidratare cu ajutorul cosmetologiei pe baza aparatajului, aceasta va fi de două ori mai productivă. Deasemenea sunt recomandate curățarea tenului cu ajutorului ultrasunetului, dar și miostimularea corpului și a pielii feței (procedură de stimulare a mușchilor cu ajutorul unor aparate) pentru întinerirea acesteia. „Dar cel mai important, nu uitați să aveți grijă de ten acasă și să folosiți crema de protecție înainte de a ieși la soare”, a mai ținut să precizeze Svetlana Ferlat.

Distribuie articolul: