Bărbații care se simt stresați și obosiți au la îndemână o soluție simplă și eficientă. Un studiu recent arată că ei se pot relaxa dacă privesc imagini cu femei sexy. Acestea pot fi pe calculator, însă pot fi admirate și live, așa că nu ezita să-ți relaxezi soțul sau iubitul. Conform studiului făcut la universitatea americană Carnegie Mellon, fotografiile în care apar femei sexy sunt indicate în aceste situații, scrie Men’s Health. În cadrul studiului, bărbaților le-au fost prezentate poze cu femei atrăgătoare, iar răspunsul corpului lor a fost unul pozitiv în comparație cu cei care nu au văzut asemenea fotografii.

În plus, cei care au privit fotografiile sexy au rezolvat cu 50% mai bine testele de matematică care li s-au dat. “Atunci când suntem stresați, corpul produce o cantitate mai mare din hormonul numit cortizol, acesta stimulând sistemul nervos și afectând capacitatea creierului de a rezolvă anumite probleme”, susține doctorul David Creswell, implicat în studiu.

Cercetarea făcută de el demonstrează că stimularea creierului cu astfel de imagini are o acțiune de limitare a răspunsului corpului la cortizol. Așadar, înaintea unor sarcini dificile de serviciu, este util ca bărbații să privească asemenea fotografii cu femei frumoase și provocatoare pentru a fi mai eficienți în ceea ce fac, afirmă specialiștii în domeniu. Poate, totuși e mai bine ca aceste imagini să fie privite live?

Distribuie articolul: