Deseori ne deranjează firele de păr crescute sub braț, pe picioare sau în alte zone din cauza aspectului inestetic, a durerilor provocate sau, și mai rău, a infecțiilor pe care le pot cauza, scrie naturalete.ro.

Ce sunt firele de păr crescute pe sub piele

Firele de păr crescute pe sub piele sunt fire care s-au ondulat către rădăcină şi au crescut sub piele, în loc să crească în afara ei. Ele nu reprezintă o problemă gravă, dar sunt inestetice, mai ales dacă sunt multe şi devin frustrante atunci când vrei să ai picioare frumoase sau să arăţi bine în lenjerie intimă.

Un fir de păr crescut pe sub piele irită pielea şi produce o inflamaţie mică ce arată exact ca un coş. Uneori, se vede firul de păr de sub piele, alteori nu vezi decât o umflatură mică. Dacă nu ai grijă cum tratezi locul respectiv te poţi alege chiar cu o infecţie mai mare de dimensiunea unui furuncul.

De ce cresc firele de păr pe sub piele

Oricine poate să aibă fire de păr crescute pe sub piele, dar problema e mai des întâlnită la persoanele care au păr creţ, cu firul gros.

Uneori foliculii sunt astupaţi cu celule de piele moartă, astfel că firul de păr este forţat să crească într-o parte sau în jos. Bărbaţii pot avea această problemă pe bărbie sau pe obraji după ce se bărbieresc, iar la femei firele cresc pe sub piele în special în zona inghinală, dar şi pe picioare.

Pentru a scăpa de această problemă, soluția trebuie pusă în aplicare în mai mulți pași.

   1. Evită să te epilezi și să te razi o perioadă mai lungă de timp (2-3 săptămâni) pentru a permite firelor să crescă. Unele vor genera mici protuberanțe pe piele, fiind mai ușor de depistat și de scos.

 2. Folosește, la dușul zilnic, un gel cu efect exfoliant, foarte ușor abraziv. Poți folosi și zaț de cafea pentru frecarea zonelor cu probleme. În felul acesta îndepărtezi pielea moartă și determini firele să iasă. Ai totuși grijă să nu-ti iriți pielea frecând-o prea puternic.

3.  Scoate firele cu degetele, cu penseta sau chiar și cu acul. Dacă punctul negru de pe piele este vizibil, atunci poți scoate firul de păr storcându-l ușor ca pe un coș. Dacă a ieșit deja vârful poți folosi direct o pensetă. Insă, dacă firul a crescut și este vizibil sub piele, poți steriliza cu alcool un ac și să incerci cu acesta să scoți firul de sub piele. Totuși, această ultimă metodă trebuie folosită cu grijă căci prezintă risc de infecție!

4. Lasă părul să crească 2-3 săptămâni, multe dintre firele crescute sub piele vor fi ieșit deja la suprafață. În acest punct, le poți îndepărta cu metoda ta preferată de epilare.

5.  Pregătești pielea pentru epilare. Indiferent că apelezi la ceară, la aparat, la crema depilatoare sau la lama de ras, este recomandat ca epilarea să înceapă după o baie caldă, pentru că acesta îți deschide porii și permite îndepărtarea mai ușoară a firelor.

Distribuie articolul: