Sutienul se murdăreşte ca orice alt obiect vestimentar, chiar dacă multe femei au impresia că dacă îl poartă pe sub haine, nu este afectat. Această piesă de lenjerie intimă absoarbe transpiraţia şi uleiurile naturale ale corpului şi, de aceea, trebuie să fie curăţat foarte des, aproape după fiecare purtare, chiar dacă este de o culoare mai închisă.
Cea mai bună metodă este să îl speli “la mână”, cu un săpun nu foarte puternic. După clătire, presează-l cu un prosop, astfel încât să absorbi apa. Nu-l stoarce! Această metodă nu va face lenjeria să se deformeze, susţine EZinearticles.

Poţi să te foloseşti şi de maşina automat de spălat, pentru că aceasta ajută la păstrarea formei. Dar ca această variant să fie potrivită trebuie să urmezi, câteva sfaturi.

Selectează maşina pe modul “delicat”, nu o lăsa pe programul obişnuit la care îţi speli hainele.

Pune mereu sutienul într-o pungă specială pentru lenjerie şi abia apoi bagă-l în maşină. De obicei, de aceste plăsuţe poţi prinde agrafele sutienelor şi mai sunt potriviti şi la spălaul ştrampilor de mătase.

Dacă vrei să albeşti sutienele, foloseşte bicarbonat de sodiu în loc de înălbitor. Este un detergent natural, nu foarte scump şi care nu dăunează lenjeriei tale.

Un alt ingredient pe care îl poţi folosi este oţetul alb, pe care cu siguranţă îl găseşti la bucătărie. Acesta va elimina mirosurile, va distruge bacteriile şi este o metodă eco.

Nu pune niciodată sutienul în uscătorul de rufe. Căldura de aici dăunează elasticului.

Distribuie articolul: