Produsele cosmetice preparate acasă au avantajul că sunt naturale 100%, oferindu-ne în acest fel o alternativă sănătoasă la produsele din comerţ care sunt, de cele mai multe ori, pline de parabeni şi alte chimicale.

Vă propunem 3 reţete de fard de obraz pentru toate tipurile de ten:

Fard de obraz din sfeclă roşie

Pentru acest blush aveţi nevoie de o sfeclă roşie, care musai trebuie deshidratată, după care râşnită fin. Dacă nu aveţi un deshidratator, feliaţi subţire sfeclă şi lăsaţi-o să se usuce. După ce se usucă, râşniţi fin bucăţile de sfeclă uscată până când se transformă într-o pudră. Pentru strălucire, puteţi adăuga puţină pudră de mica, însă aveţi grijă, aceasta usucă tenul.

Dacă vreţi un blush cremos, amestecaţi pudra de sfeclă roşie sau puţin suc de sfeclă roşie cu o linguriţă de unt de shea şi una de ulei de migdale. Adăugaţi pudră de sfeclă până când obţineţi o pastă consistentă. Daca folositi suc de sfecla rosie, puteti adauga putin amidon pentru a obtine o pasta cremoasa. Blush-ul cremos este perfect pentru tenul uscat sau mixt.

2. Fard de obraz cu pudră pentru bebeluși și coloranți alimentari

Pentru acest fard aveți nevoie de 3 linguri de apă, 2 linguri de pudră pentru bebeluși sau amidon de porumb și coloranți alimentari. Puteți alege ce nuanțe de roșu vă plac și să le combinați până găsiți varianta dorită. Amestecați bine amidonul cu apă și coloranții, până când se formează o pastă de consistență unei argile mai moi. Puneți-o într-un recipient și lasăți-o la uscat. 

Dacă vreți să preparați un blush cremos, puneți în loc de apă niște unt de shea și puțin ulei de migdale.  

3. Fard de obraz cu scorțișoară și cacao

Daca vreți o nuanță mai inchisă, puteți folosi pentru prepararea fardului de obraz scorțișoară sau cacaoa. Amestecați 2 lingurițe de amidon de porumb cu pudră de cacao și scorțișoară, dar și puțină glicerină. Pentru o nuanță de roșu puteți adauga puțină pudră de sfeclă roșie, iar pentru strălucire, praful de mica este ideal. Untul de shea este perfect dacă vreți să transformați acest blush într-unul cremos.

 

sursă: dietetik.ro

 

Distribuie articolul: