Îți aduci aminte când erai copil? Cât de bucuroasă erai să trăiești fiecare clipă, cum găseai fericirea în lucrurile firești, cum iubeai cu o naivitate care îți umplea sufleul de lumină. Unde e acum copilul din tine? Unde e acea bucurie inocentă care, de fapt înseamnă esența vieții? Consilierul de dezvoltare personală, Angela Stafii a încercat în această Duminică că redescopere bucuria interioară printr-un trening absolut inedit.

Femeile prezente la trening au avut parte de un amalgam de emoții după metodele aplicate de Angela Stafii pentru descoperirea copilului din interiorul fiecărei participante și acea bucurie care este la dispoziția oricui, însă puțini au curajul să beneficieze de fericire, fără să dea ceva în loc. Da, fiecare dintre noi, suntem copiii lui Dumnezeu și avem dreptul să fim autentici, avem dreptul să alegem, să fim fericiți și să scăpăm de sentimentele care ne încruntă fața și ne gârbovesc.


11185701_902044689852292_404308177_n

„Bucuria este emoție, iar fericirea – sentiment”, a spus Angela Stafii în cadrul workshopului.

Cât de des ne permite să ne bucurăm, să plângem, cât de des lăsăm emoțiile să iasă din noi, fără să ne pese cum vom fi priviți de cei din jur. Nu exită emoție negativă, de aceea fiecare emoție merită să trăiescă. Din cauza că dăm cu piciorul în ceea ce simțimim de fapt, ajungem la medic. Pentru că am nimerit în plasa concepțiilor impuse de societate, mergem prin viață cu o mimică rece, cu dorința de a deveni puternice, de a fi cel sau cea care își poate controla emoțiile la fel cum face o prietenă apropiată, seful tău sau colegul de job.  De fapt, fiecare dintre noi purtăm măști. Nu există oameni care nu au îndoieli, frici, sentimentul de vinovăție, rușine sau gelozie.

Una dintre participntele la trening a fost nutriționistul Luminița Siveică care a reușit perfect să se redescopere, să-și găsească copilul din interiorul său.

„În lumea noastra cu multe probleme si stări stresante, avem marea nevoie sa ne gândim și la noi – căci în primul rând suntem femei. Am primit multe emoții pozitive, am învățat multe tehnici, dar cel mai important când am ieșit simțeam că am aripi și vreau să zbor și săă fac multe lucruri frumoase. Sunt plină de energie pozitivă. Sincere mulțumiri Angelei Stafii” a declarat Luminița Suveică după trening.

Nu e rușine să plângi, nicio emoție nu poate fi o rușine. Asta de fapt înseamnă bucuria interioară – intergitate cu copilul din tine.
11198635_902045239852237_524620096_n

Angela Stafii a încercat să ajute femeile prezente la trening să își poată aminti cea mai frumoasă emoție din copilărie, le-a trimis prin retrospectivă acolo unde erau fericite, unde simțeau căldura și fericirea celor din jur, acolo unde au primit grija și iubirea oamenilor dragi, căci de fapt, un om are nevoie de iubire necondiționată, afecțiune și suport.

E important să învățăm să ne reamintim de toate momentele care ne-au adus griji, tristețe, să ne reamintim și să retrăim cea mai mare pierdere din viață pentru a căpăta o libertate interioară, pe care fiecare dintre noi o merităm.
11195505_902044789852282_549130510_n

Noi alegem calea spre fericire, noi alegem cum să fim fericiți, iar acel echilibru interior înseamnă de fapt să ne învățăm să ne bucurăm de un copac înflorit, să savurăm din faptul că putem respira, că putem merge printr-un parc înverzit, că putem zâmbi, dansa, râde, cânta.  Nu uitați să stai de vorbă cu fetița sau băiețelul din tine, el sau ea, știe ce îți aduce armonie în viață.

Distribuie articolul: