Poate că rochie lungă o să mai porți, dar văl pe cap niciodată. Voalul și rochia de mireasă sunt două piese armonice, care se completează reciproc. Chiar dacă pentru unele mirese vălul pare neimportant, el este cel care îmbrățișează chipul cu o aură de feminitate și romantism, pentru că rochia cu voal are prestigiul nunților împărătești. Și privind mai apoi la pozele de la nuntă, te vei felicita că n-ai renunțat la acest accesoriu. Dacă te-ai decis să porți voal în ziua nunții, ar fi bine să ții cont de câteva criterii.


Culoarea

E bine ca între rochie și voal să fie o armonie cromatică. Pentru a nu da greș, cel mai bine ar fi să cumperi voalul odată cu rochia.

Lungimea voalului
poate depăși lungimea rochiei, creând o trenă solemnă pentru ceremonia religioasă pentru ca apoi, la petrecere odată scos voalul, să poți dansa sârbe și hore cât te țin picioarele. Poate fi un voal scurt cât o voaletă, care să filtreze priviri misterios de promițătoare, sau voal până în talie – pentru a acoperi decent umerii unei rochii fără bretele.
Un voal lung poate fi greu, așadar fixează-l ferm, într-un punct al capului de unde să nu-l simți ca pe o povară. Există opțiunea voalului în straturi de lungimi diferite, de la 30 la 70 și până la 250 cm, montare separată pentru a putea fi scoase pe rând.

Lățimea

Cu cât materialul este este mai lat, cu atât mai bogat și mai spectaculos va fi voalul.

Atenție la înălțime

Probează voalul încălțată cu tocuri. Acestea și coafura vor aduce un plus semnificativ la propria ta înălțime, deci ia-o în calcul și pe cea a mirelui. Dacă sunteți la fel de înalți și ai un voal ce pornește din vârful capului, în fotografii va fi ciudat să apari mult mai înaltă decât mirele.

Tulle sau dantelă

Tulle este un material ieftin, suficient ca să cumperi mult (și eventual să-l îmbogățești cu minuscule detalii prețioase lipite sau cusute). Cât despre dantelă, aceasta trebuie să fie extrem de frumoasă și diafană, astfel încât să nu cadă greu ca să-ți tragă coafura în jos.
Coafura primează întotdeauna, iar succesul acesteia depinde de abilitatea cu care prinzi și desprinzi voalul de păr. Sunt de preferat accesorii vizibile, piepteni cu cristale sau perle, tiara sau floare în loc de agrafe ordinare, care se văd urât și ieftin și nu sunt deloc invizibile.

Alege voalul care ți se potrivește

Voalul foarte lung. Când este la fel de sau chiar mai lung decât rochia, asigură-te că părul îl poate susține, fără să-și piardă forma sub greutatea lui.

Voalul peste coafură este recomandat mireselor scunde. Este simplu de montat și demontat căci se prinde cu un pieptănaș.

Voalul sub coafură
Da, așa se vede și munca artististului, însă voalul să aibă mici bride pentru agrafe.Vorbește cu hair-stylistul tău despre forma și raporturile de volume, despre cum visezi să așezi voalul, să vez dacă modelul și lingimea ți se potrivesc.

Voaleta

De obicei se așează pe o parte, acoperind puțin din față. Dacă vrei s-o scoți, ai grijă ca pieptănașul să nu afecteze coafura.

Bine ai venit în rândul nevestelor! – sau cel puțin asta semnifică momentul în care nașa îți scoate voalul și îl pune pe capul domnișoarei de onoare, iar pe tine te îmbrobodește cu o năframă sau basma. O tradiție ancestrală, un simbol al unui rit de trecere, la care te sfătuim să nu renunți pe motiv că îți va strica coafura.

FOTO: www.avangardebrides.ro

Distribuie articolul: