Un ten impecabil în fiecare zi depinde foarte mult și de fondul de ten pe care îl folosești. Ai nevoie de unul care să mascheze defectele, să armonizeze trăsăturile şi să te protejeze de frig. Fluid sau compact? Alegi nuanța și forma în dependență de tipul de ten.

Dacă ai tenul gras, îţi trebuie un fond de ten compact, cu putere mare de acoperire, care să absoarbă excesul de sebum. Pielea sensibilă sau foarte uscată necesită un produs lichid ori cremos. Pentru tenul mixt, poţi încerca o combinaţie între cele două, adică fluid pentru frunte, nas şi bărbie, şi compact pentru restul feţei.

 Ten perfect, alo-moda.ro

Nuanţa potrivită pentru tine

Fondul de ten trebuie ales şi în funcţie de culoarea pielii. După ce te-ai demachiat şi hidratat, aplică-l în jurul nasului şi pe linia maxilarului. Produsul potrivit acoperă imperfecţiunile şi intră bine în piele, fără să schimbe culoarea feţei. Dacă ai tenul deschis, încearcă un fond de ten auriu, iar pentru unul măsliniu ai nevoie de o nuanţă cărămizie. În funcţie de ocazie, alege un fond de ten mat ziua şi unul sidefat seara.

 Fon de ten, twelvejournals.com

Mod de aplicare

Dă-te cu fond de ten începând din centrul feţei şi apoi spre exterior, frunte şi pomeţi. Întinde-l uşor cu ajutorul degetelor, al unui burete sau al unei pensule şi aşteaptă câteva minute să intre în piele. La final, dă-te cu puţină pudră ca să fixezi produsul.

Reguli de Aur!

Nu te da cu fond de ten peste un altul sau peste pudră. Efectul va fi unul încărcat iar combinația s-ar putea să fie foarte dăunătoare pielii tale. Pudra se aplică o dată și bine! În caz de necesitate, se pot face corecții minore în timpul zilei/serii, însă fondul de ten nu va mai fi folosit peste celelalte produse.

Sursa: ClickpentruFemei

Distribuie articolul: