Decizia de a schimba culoarea părului vine din multe motive și este o soluție și o terapie pentru multe probleme. Pleiada de nuanțe pe care o avem la dispoziție ne poate face foarte ușor să intrăm în panică în asemenea momente, ori diversele tipuri de nuanțe ne depășesc uneori. Iată câteva criterii de bază pentru a-ți face o idee care ar fi culoarea ideală pentru tine. În funcție de tonul pielii
Cel mai important aspect de luat în considerare atunci când îți dorești schimbarea culorii părului este tonul pielii. Astfel, te asiguri că noua ta culoare de păr nu va intra în contrast cu nuanța pielii, ci va scoate în evidență un ten luminos.

Cea mai simplă metodă de a determina tonul pielii este să analizezi culoarea venelor vizibile la nivelul încheieturilor – dacă acestea sunt albăstrui, tonul pielii tale este rece, dacă sunt verzi, atunci înseamnă că pielea ta are tonuri calde. Dacă venele tale sunt verzi-albăstrui, te situezi în zona neutră.

Piele cu tonuri reci – mizează pe nuanțe reci, care să nu între în contrast cu tonul pielii. Evită culorile cu irizații galbene sau aurii.
Piele deschisă la culoare cu tonuri reci – e recomandat un blond platinat, blond-cenușiu sau șaten-cenușiu.
Piele medie cu tonuri reci – vopsește-te în șaten-cenușiu, șaten închis, brunet. Ideal, nimic cu mai mult de două nuanțe mai închis sau mai deschis decât culoarea ta naturală.

Piele închisă la culoare cu tonuri reci – ți se potrivește un roșu-burgund, roșu intens, șaten-cenușiu sau brunet.
Piele cu tonuri calde – mergi pe nuanțe calde, cu irizații aurii, calde. Evită nuanțele cenușii, cu sub-tonuri albastre sau mov.
Piele deschisă la culoare cu tonuri calde – optează pentru un blond-auriu sau șaten-alună.

Piele medie cu tonuri calde – caută un roșu-cupru, șaten cu irizații de cupru, șaten-alună, brunet cu irizații șatene.
Piele închisă la culoare cu tonuri calde – alege o culoare șaten-alună, șaten închis, brunet cu irizații șatene.
Piele neutră – ești îndeajuns de norocoasă încât să poți experimenta atât cu nuanțe calde, cât și cu nuanțe reci, pentru a-ți găsi culoarea perfectă. Dacă ai nevoie de puțin ajutor, orientează-te în funcție de culoarea ochilor.

În funcție de culoarea ochilor
Poate că nu ți-ai pus vreodată problema în felul acesta, însă culoarea părului ar trebui, în mod ideal, să fie complementară culorii ochilor, astfel încât să îi scoată în evidență.

Ochi albaștri
Ochi albaștri + piele cu tonuri reci = Mergi pe nuanțe reci: blond platinat, șaten cu irizații roșcate și roșcat-burgund.
Ochi albaștri + piele cu tonuri calde = Mergi pe nuanțe calde: blond auriu, șaten cu irizații aurii, șaten-alună.

Ochi verzi
Ochi verzi + piele cu tonuri reci = alege un blond platinat, roșcat cu nuanțe reci, șaten închis sau brunet.
Ochi verzi + piele cu tonuri calde = culorile ideale pentru tine sunt blond-miere, strawberry-blonde (blond cu irizații roșcate), șaten cu irizații roșcate și brunet.

Ochi căprui închis (căprui profund, spre negru)
Ochi căprui închis + piele cu tonuri reci = Mergi pe nuanțe profunde, bogate: șaten închis, roșcat intens.
Ochi căprui închis + piele cu tonuri calde = ți se potrivește șaten deschis cu irizații blonde, dar și șaten închis, roșcat intens.

Ochi căprui deschis (căprui cu irizații calde, aurii)
Ochi căprui deschis + piele cu tonuri reci = Mergi pe nuanțe profunde, nu intense. Șaten cu irizații roșcate, roșcat cu nuanțe reci și șaten închis.
Ochi căprui deschis + piele cu tonuri calde = potrivită ție este culoarea șaten profund cu irizații aurii și blond-miere sunt culori ce vor scoate la iveală sub-tonurile aurii din ochii tăi. Roșcatul cu irizații calde va scoate la iveală sub-tonurile verzi.

Sursa: FashionAvecPassion

Distribuie articolul: