Deci, vrei un copil, nu-i așa? Partenerul tău nu este pe aceeași undă de idei cu tine? Ce trebuie să faci? Cum îl convingi? De fapt este foarte simplu, important este să nu renunți TU la acest pas important din viața voastră. Vezi mai jos câteva sfaturi utile care te pot ajuta să obții acordul lui. Nu ai decât să le pui în practică.

Nu e greu, adevărat este că nici ușor nu e, dar psihologii susțin că, totuși, e posibil să „reprogramezi” mintea partenerului pentru ca acesta să-și dorească copii, mai mult decât orice pe lume. 

1. În primul rând, asigură-te că asta este ceea ce vrei tu cu adevărat, pentru că odată ce-l convingi, iar tu te răzgîndești, ar putea dura mult mai mult timp pentru a-l „redresa” a doua oară. Fii atentă, un copil presupune foarte multă muncă, atenție, nopți nedormite, scutece, răceli și multe altele care îți vor schimba viața în totalitate. Deci, dacă ești pregătită 100% treci la pasul următor.

2. Faceți „baby-sitting” împreună… Dar nu accepta ofertele cuplurilor, care au copii hiperactivi, zgomotoși și neascultători. Asta l-ar putea speria. Situația ideală ar fi să aveți grijă de un copil mic, care doarme foarte mult, iar atunci când se trezește, râde și gângurește la adresa voastră. Explică-i că așa ar putea fi și copilul vostru.

3. Ia un câine sau un alt animal de companie, lasă-l să se „îndrăgostească” de el, apoi spune-i că ești alergică la animale sau inventează un alt motiv pentru a-l da altcuiva. E trist, dar cam așa stau lucrurile când vine vorba de obținerea unei victorii într-un „război”… Și în acea „perioadă de doliu”, găsește momentul perfect pentru a-i spune: „bine, poate un câine nu a fost o alegere potrivită pentru noi, ce zici, încă nu e timpul pentru a ne mări familia?”

4. Ține-i companie când acesta stă în fața televizorului și urmăriți împreună meciul de fotbal al echipei sale preferate. Mai în glumă, mai în serios, întreabă-l dacă i-ar plăcea să joace un oarecare fel de sport împreună cu băieții LUI, când aceștia vor crește mari. Apoi, retrage-ți cuvintele, spunându-i că te-a luat limba pe dinainte și mai adaugă: „Oare cum ar putea ei să crească mari, dacă încă nici nu-i avem”. Asta l-ar pune pe gânduri.

5. Când faceți cunoștință cu un cuplu care au copii, întreabă-ți partenerul cu cine seamănă micuții sau spune-i cât de mult ți-ar plăcea să mergeți cu copii voștri la cumpărături și să le procurați asemenea ținute drăguțe. S-ar putea să prindă momeala deodată. Atenție: Nu e bine să faci asta prea des, s-ar putea să devină agasant.

6. Dacă se întâmplă vreodată minunea ca el să comenteze despre vreo familie drăguță, stai calmă. Nu te agita, asta s-ar putea să-l sperie foarte mult. Așteaptă ceva timp, apoi amintește-i ce a spus anterior și anunță-l că și ție ți-ar plăcea să aveți un copil și crezi că deja e timpul pentru un pas atât de important din viața voastră.

7. Fă-te frumoasă pentru el, „dichisește-te”. Predă-i „telecomanda”, lasă-l pe el să preia situația în mânile sale, pregătește-i o cină frumoasă, dăruiește-i o noapte de neuitat. Iar la sfârșitul unei nopți „fierbinți” spune-i că ar fi minunat să aveți un copil și cât de „ingenioase” vor fi acele nopți în care vă veți „scunde” de el, pentru a vă iubi cu foc. Să nu fii serioasă, zâmbește, arată-i prin râsul tău cât de distractive vor fi acele seri/nopți.

8. Într-un loc public, lasă-l să te prindă cum te uiți insistent la copii mici. Dar totuși, nu-i privi prea mult timp, încheie acesta „priveliște” cu un zâmbet frumos, astfel va ști că indiferent de-i place lui sau nu, anume acest lucru îți lipsește foarte mult.

9. Faceți cât mai multe plimbări. Anume în timpul acestor „ieșiri” s-ar putea să vă întâlniți cu o mulțime de cupluri în așteptare de bebeluși. Fă-l să observe cât de fericite sunt acestea (cuplurile). S-ar putea să nu aibă efect din prima, dar la a treia sau a patra „tentativă” s-ar putea să se prindă. 

10. Întoarce-i moneda. După toate aceste încercări și eforturi depuse pentru obținerea victoriei, spune-i că nu știi sigur dacă ești pregătită și că ar fi mai bine să mai trageți de timp. Fii sigură, deja el va fi cel care se va întreba ce te-a făcut să-ți schimbi părerea și pe cât de des posibil va aborda subiectul pentru a te „reconvinge” să aveți un copil. Nu-l lăsa prea mult la acest „capitol”, acționează, „rezultatul” va fi adorabil peste nouă luni.

Dar dacă aceste sfaturi nu s-au făcut utile în relația ta, pur și simplu mai așteapă un pic, timpul le va aranja pe toate.

Sursa: babymakingmachine.com

Sursa foto: copilul.roele.ro

Distribuie articolul: