Ce faci când ai un nou prieten? Le spui sau nu micuților tăi? Probabil că te întrebi cum să faci ca toată lumea să fie mulțumită.

Ia-ți suficient timp să-ți cunoști bine noul iubit până să îl prezinți copiilor. Trebuie să ții cont, în primul rând, să le fie lor bine. Vezi mai întâi dacă se poate purta bine cu ei, dacă nu este un pericol sau dacă poate fi un exemplu pozitiv.

Mici cadouri

După ce ai hotărât că este o opțiune bună, sunt câteva lucruri pe care le puteți face pentru ca să fie acceptat în familie. În funcție de vârsta și de preferințele copiilor, mergeți împreună cu ei la grădina zoologică, la un meci de fotbal, la un concert etc. Dacă hotarâți să ieşiţi la un restaurant, alegeți un loc agreabil pentru cei mici. Lasă-l pe prietenul tău să le ofere desertul. Ar putea să fie ceva ce tu nu-i lași să mănânce prea des. Dacă vine la voi acasă, sfătuiește-l să le aducă un mic cadou. Tu știi prea bine ce le-ar face plăcere.

Precauţii necesare

La început, copiii se pot simți amenințați și este bine ca iubitul tău să fie în gardă și să evite să facă anumite greșeli. Spune-i să nu le arate imediat prea multă afecțiune. Este ciudat ca un străin să fie prea familiar și prea drăgăstos. Le poate trezi suspiciuni. Chiar și cei mai mici sunt, de obicei, loiali tatălui biologic, iar acest comportament le dă indicii clare că străinul vrea să îi ia locul. Nu înseamnă că, în timp, nu va putea deveni mai familiar cu copiii, dar la primele întâlniri trebuie să se poarte ca orice altă persoană care abia face cunoștință cu ei. În niciun caz nu trebuie să îi dai de la început voie să le facă observaţie.
Nu se vor simți deloc bine să primească apostrofări de la un străin.

Fără conflicte în faţa lor

Nu vă certați în fața copiilor. Aceștia vor vedea orice mic conflict ca pe o amenințare la adresa ta și a lor. Astfel, nu vor mai fi prea multe șanse să se împrietenească. Totodată, nu ar trebui să fie prea tandru cu tine când se află și ei prin preajmă. Ei au încă în minte imaginea ta alături de tatăl lor și nu vor înghiți așa ușor un “intrus”. În plus, poate mai cred că există o șansă ca părinții lor să fie din nou împreună și ar putea reacționa destul de urât la astfel de scene. Bineînțeles, după mai mult timp, când între ei s-a stabilit o legătură bazată pe încredere și s-au obișnuit cu ideea, atunci vă puteți purta ca orice cuplu.

Nu le va înlocui tatăl

“Dacă a trecut o perioadă suficient de lungă de la divorț și copiii s-au obișnuit deja cu ideea că tatăl lor nu se mai întoarce, îl poți prezenta pe noul tău iubit. Consider că este bine să nu le ascunzi că te întâlnești cu altcineva, atâta timp cât nu-ți neglijezi îndatoririle de mamă și ai cu ei o relație deschisă. Precizează-le că nu-l va înlocui pe părintele biologic. Sigur, dacă te vei căsători cu el, va fi important ca micuţii să-l respecte, dar nu pot fi obligați să-l iubească.”

Sursa: unica.ro

Foto: adevarul.ro

Distribuie articolul: