După o vară cu nopți fierbinți, la propriu și la figurat, a venit toamna și ne-am despărțit. Cam aşa sună în esenţă „happy-end-ul” multor poveşti de dragoste din această perioadă. După care urmează lacrimi, „zâmbete forțate”, fraze de genul „sunt bine” şi „ce fericire că ne-am despărţit”, chiar dacă, în realitate, îţi vine să strigi de durere în gura mare și să-ți cauți liniștea în alcool, ţigări… depresie… Dacă treci printr-o astfel de perioadă, atunci lasă frigiderul şi dulciurile la o parte, ele te ajută doar să acumulezi calorii în plus. El nu e primul şi nici ultimul. Că ai fost fericită în unele momente când erați împreună – nici nu încape îndoială, dar întodeauna există loc pentru cineva mai bun. Perfecţiunea, după cum se ştie, nu are limite. Ca sa depăşesti starea de melancolie și să ieși cu capul sus privește fosta relație ca și cum ar fi un experiment – încă o experiență în carnetul tău de aventuri.

Dacă trecem la acţiuni concrete, una din soluțiile optime ar fi, după cum demonstrează un studiu realizat la Universitatea Stirling (Marea Britanie), este mersul pe jos. Cercetarea, care a avut în vizor 341 de persoane, a demonstrat că plimbările pe jos au o influență considerabilă asupra persoanelor deprimate. Acest exerciţiu fizic, foarte uşor de întreprins, nu numai că te va aduce într-o formă fizică şi mai bună, dar te va reface şi moral. Într-un corp sănătos, o minte sănătoasă.

Știu, nu ai chef de nimic și nu vrei să vezi pe nimeni dar, vorba poetului „nimic nou sub soare”, mergi la salon și schimbă-ți look-ul. Noua ta imagine va fi un bun motiv să organizezi o petrecere sau pur și simplu o ieşire cu prietenii în oraș sau la un club. Deschide ochii: ești frumoasa și deșteaptă, totul e în mâinile tale, neapărat o să găsești admiratori care-ți așteaptă provocările. Chiar dacă pentru moment eşti dezamăgită și își promiți că niciodată nu te vei îndragosti, ca să nu mai suferi, anume o nouă pasiune va fi licoarea magică care îți va conferi puteri să lupți mai departe.

Și, cel mai important, oricare ar fi metoda prin care depașești crizele pshihologice, nu uita niciodată aforismul lui Thornton Wilder: „Viața are doar sensul pe care însuși i-l conferi”, alegerea e de partea ta, îți plângi de milă sau pui punct şi-o iai de la capăt. Baftă!

Distribuie articolul: