Autoarea cărţii TOTUL PENTRU FEMEI, mic tratat de regăsire, Catrinel Zaharia a venit în Moldova să împărtășească din experianța sa de femeie de afaceri, precum și să motiveze moldovencele să aibă mai mult curaj, să fie autentice și să se regăsească profesional, scrie Agora.md.

Am întrebat-o cum putem evita cheltuielile inutile și astfel economisi mai mulți bani în fiece lună. Prima metodă – Regula 10%.

„Indiferent cât câștig, din această sumă pun 10% deoparte în fiecare lună. Dacă eu câștig 1000 de euro și eu mă descurc cu 1000 de euro, o să mă descurc la fel de bine cu 900 de euro. Nu mă doare să pun deoparte 10%. În schimb ce mă doare este să mă bag în ei după cinci luni. Dar dacă o să pot s-ăi las acolo măcar un an, o să am o surpriză foarte plăcută la finalul celor 12 luni. Această regulă ar trebui să ne ghideze pe toți”, spune Catrinel Zaharia.

Regula 20%

„Ratele mele lunare nu au voie să depășească 20% din nivelul veniturilor mele lunare, altfel mă dezechilibrez și nu mai am bani pentru cafeaua de dimineață fără de care nu pot. Oricine poate economisi. Eu am văzut oameni care trăiau din pensie și reușeau să pună și bani deoparte și oameni care câștigau extraordinar de bine și nu reușeau să pună niciun leu deoparte”, a mai adăugat sursa.

După ani buni de experianță în sfera bancară, a ales calea antreprenoriatului, o activitatea dragă sufletului ei, în care se dezvoltă nu doar profesional dar și personal.

Distribuie articolul: