Jessica Long este una dintre puținele femei ale lumii, care pot inspira milioane de alte femei cu modelul de viață pe care îl prezintă. S-a născut în Siberia, însă a devenit cetățeană a SUA. Este campioană la jocurile paralimpice și a obținut nenumărate glorii, indiferent că are picioarele amputate de la geniunchi în jos. Mai multe detalii despre povestea de viață a înotăt

Din cauza unei anomalii care îi făcea rău, picioarele Jessicăi au fost amputate când fetița avea doar 13 luni. Actualmente, însă, tânăra de 23 de ani face parte din echipa paralimpică a Statelor Unite ale Americii. Cel care a dus-o pe fată în SUA a fost tatăl său adoptiv, Steve Long. Acesta a ajutat-o pe Jessica să devină campioană recunoscută în întreaga lume. 

Mama adevărată a fetei a părăsit-o chiar la maternitate din cauza anomaliei pe care micuța o avea la picioare. Dacă nu apărea americanul pe nume Steve Long, soarta fetei ar fi putut lua o cu totul altă întorsătură. 

Părinții adoptivi ai fetei au devenit Beth și Steve – un cuplu din Baltimore, Maryland. Aceștia mai aveau și alți copii, însă visau întotdeauna să aibă mai mulți. Steve s-a dovedit a fi tipul de părinte pregătit să adopte chiar și un copil cu deficiențe locomotorii, care ar fi avut cu adevărat nevoie de ajutor, dragoste părintească și căldura cuvântului „acasă”.

În America, fetița pe nume Tanya s-a transformat în Jessica Long – o fetiță foarte activă, care practica gimnastica și chiar se cățăra pe stânci. Așa, a învățat să utilizeze protezele. A început să înoate abia la vârsta de 9 ani. 

În 2002, a devenit parte a unei echipe locale de înotători cu deficiențe motorii, iar în 2003 era deja parte din echipa statului Maryland. Numele său a devenit celebru în 2004, când s-a dovedit a fi cea mai tânără participantă din SUA la Jocurile Paralimpice. Adolescenta de 12 ani a reușit să câștige 3 medalii de aur, iar în 2008, a adus acasă tocmai 8 medalii, jumătate dintre care au fost de aur. 

Jessica este profi la diferite tipuri de înot, iar acum locuiește în Colorado Springs, după ce a trecut prin experiența extraordinară de a fi instruită la Olympic Training Center. 

Jessica afirmă că nu cedează niciodată. Și-a insuflat mereu că în viața sa s-a implicat norocul. Altfel, cine ar fi motivat-o să obțină un succes atât de mare. Grație norocului de a avea asemenea părinți ca și Steve și Beth, fata a reușit să-și realizeze vocația.

Ceea ce se întreabă Jessica acum, însă, este de ce a fost părăsită de către mama sa biologică. Își dorește să o vadă măcar încă o dată. 

Își începe fiecare dimineață cu antrenamente și capătă, astfel, suficientă încredere pentru a face noi pași…

Foto: dailymail.co.ukrandyreport.blogspot.comdarkroom.baltimoresun.com,  gopixpic.com

Distribuie articolul: