Astăzi în Piața Marii Adunări Naționale s-au adunat zeci de mii de oameni pentru a susține parcursul european al Moldovei. Meetingul a fost organizat de coaliția de guvernare și a reunit oameni din toate colțurile republicii, ajunși la Chișinău pentru idealul european. Soprana Valentina Naforniță a intonat în deschiderea evenimentului Imnul de Stat. Iată ce a declarat ulterior interpreta de operă.

Solista Treatrului de Operă din Viena, moldoveanca Valentina Naforniță s-a aflat astăzi la Chișinău pentru a susține calea europeană a țării sale de baștină. După ce a intonat imnul Republicii Modova de pe scena din PMAN, Naforniță a scris pe contul său de Facebook despre eveniment: “Emoții mari am avut și eu, emoții deosebite. Experiența pe care am trăit-o astăzi a fost unică! Te iubesc Moldova! Ce frumos este să te văd unită! Tot înainte cu încredere!”, a scris Valentina, recomandând un articol din presa de la Chișinău despre mitingul de astăzi din centrul capitalei.

 Valentina Naforniță pe scena din PMAN

În deschiderea evenimentului de mare anvergură, la care au participat circa 100 de mii de moldoveni, Valentina Naforniță a interpretat imnul de stat, iar Vlad Filat, Marian Lupu, Ion Hadârcă și președintele Timofti au ținut să o acompanieze, noatează ziarulnațional.md.

Amintim că în iunie 2011 soprana Valentina Naforniţă a devenit câştigătoarea concursului internaţional de muzică clasică “BBC Cardiff Singer of the World 2011”. Moldoveanca a luat atunci şi premiul “Simpatia publicului”, în urma voturilor acordate de ascultători şi telespectatori.