Un grup de activiști din Italia a realizat un video interesant prin care să motiveze și să demonstreze tuturor bărbaților că aceștia nu trebuie niciodată să lovească o femeie. 5 băieți cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani au fost cunoscuți cu una și aceeași fată. După mai multe încercări, adolescenții au fost îndemnați să o lovească pe domniță. Iată cu ce replici au reacționat cavalerii!

Aparent sunt niște băieți din familii normale, cu ocupații și preferințe obișnuite și cu vise mari. Fiecare dintre ei este întrebat ce ar vrea să devină în viață și de ce: Pompier – pentru a salva viețile oamenilor, Constructor – pentru a clădi casa visurilor sale, Brutar – pentru că îi place mult pizza, Polițist – pentru a face regulă printre oameni… Acestea au fost argumentele băieților.

lumea copiilor

Puși în fața unei domnițe de o vârstă apropiată cu a lor, toți au recunoscut că ea este drăguță, iar unii chiar au avut curajul să declare că le-ar plăcea să-i fie prieteni. Reacția lor atunci când regizorul i-a îndemnat să o lovească pe Martina, a fost, însă, aceeași la toți, însă cu explicații diferite:

NU! Vezi ce au răspuns băieții, întrebați de ce nu a lovi o fată:

sunt bărbat„Este o fată, nu pot să fac asta”; „Nu este acceptabil să lovești o fată”; „Nu vreau să o rănesc”; „Isus nu ne învață să-i lovim pe alții. E rău să lovești”; „În primul rând nu pot să o lovesc pentru că ea este drăguță și este o fată. Apoi se mai spune că nu trebuie să atingem fetele nici măcar precum am atinge o floare”; „Eu sunt contra violenței și pentru că sunt UN BĂRBAT”.

Concluzia celui mai mic participant, Alessandro, de 6 ani, a fost că: „În lumea copiilor, bărbații nu lovesc femeile!”

Ce-ar fi să fie așa și în lumea maturilor?

PS: În doar câteva zile de la publicare, video-ul a devenit viral pe net, adunând aproape 18 milioane de vizualizări pe Youtube.

Foto: news.com.au, savingourfuture.com

Distribuie articolul: