Cu ozacia Zilei Independenței Republicii Moldova, fiecare dintre deputatele ministrele actualei guvernări a vrut să corespundă sărbătorii și să afișeze o ținută cât mai tradițională. Unicele oficiale care nu și-au abandonat stilul au fost Maia Sandu și Natalia Gherman. Iată cum au arătat deputatele și ministrele la Parada Portului Popular.

Deputatele si ministrele

Vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici, deputata PLDM Maria Ciobanu, Ministra Muncii, Valentina Buliga, dar și alte femei cu funcții înalte în stat au decis să poarte măcar ie, dacă nu costum tradițional complet de Ziua Independenței. Doamnele au asortat iile cu fuste negre și bujiterii colorate, altele preferând chiar un costum tradițional complet.

Maria Ciobanu

Ministra Culturii, Monica Babuc a purtat un costum special la Parada Portului Popular. Șefa de la Cultura a declarat că este foarte simbolică alegerea de a desfășura această paradă, una de tradiții și nu una armată. „Nu e pentru că nu avem armată sau nu ne respectăm ostașii… Tradițiile neamului nostru sunt arma cu care vom cuceri lumea!”, a menționat Monica Babuc de pe scena din PMAN.

Monica si Ponta

Și cuplul prezidențial a optat pentru un stil tradițional al vestimentației de Ziua Independenței. Prima doamnă, Margareta Timofti, a purtat un costum complet, cu ie și catrință, iar Președintele, Nicolae Timofti, a ales o cămașă bărbătească legată cu un chimir din piele și asortată cu pantalon clasic bărbătesc.

presedintele

Foto: Facebook.com, presedinte.md