Festivalul de Film de la Veneția este unul dintre cele mai deosebite prilejuri ca vedetele invitate să ofere apariții vestimentare de neuitat. Covorul roșu de la Veneția poate fi astfel comparat cu cel de la Cannes sau, pe alocuri, chiar cu cel al ceremoniilor Oscar sau Golden Globes. Iată o serie de rochii foarte elaborate, care au uimit publicul, dar și jurnaliștii.

Cea de-a 74-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția a început pe 30 august și se desfășoară până pe 9 septembrie. Numeroase vedete se află în orașul italian, care a declarat război turiștilor, pentru a lua parte la eveniment. Printre acestea se numără și George și Amal Clooney, care au avut prima apariție în public de când au devenit părinți.

La premierele de film de la Veneția și-au făcut apariția zilele trecute vedete internaționale, dar și locale ori din industria filmului din Peninsulă. Iată o selecție cu cele mai elaborate rochii purtate de vedete pe covorul roșu.

BRUNA MARQUEZINE

VENICE, ITALY - SEPTEMBER 03: Bruna Marquezine walks the red carpet ahead of the 'The Leisure Seeker (Ella & John)' screening during the 74th Venice Film Festival at Sala Grande on September 3, 2017 in Venice, Italy. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)

GIULIA BEVILACQUA

The Leisure Seeker (Ella & John) Premiere - 74th Venice Film Festival

CATERINA SHULHA

VENICE, ITALY - SEPTEMBER 03: Caterina Shulha walks the red carpet ahead of the 'The Leisure Seeker (Ella & John)' screening during the 74th Venice Film Festival at Sala Grande on September 3, 2017 in Venice, Italy. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)

STELLA EGITTO

The Leisure Seeker (Ella & John) Premiere - 74th Venice Film Festival

LOLA KARIMOVA-TILLYAEVA

Kineo Diamanti Awards - 74th Venice Film Festival

CELINA JADE

The Leisure Seeker (Ella & John) Premiere - 74th Venice Film Festival

ROBERTA RUIU

Suburbicon Premiere - 74th Venice Film Festival

CHIARA FERRAGNI

Suburbicon Premiere - 74th Venice Film Festival

ELEONORA CARISI

Downsizing Premiere & Opening Ceremony- 74th Venice Film Festival

MARINA RIPA DI MEANA

Opening Ceremony Dinner Arrivals - 74th Venice Film Festival

REBECCA HALL

Downsizing Premiere & Opening Ceremony - 74th Venice Film Festival

TINA KUNAKAYE

VENICE, ITALY - SEPTEMBER 02: Tina Kunakey walks the red carpet ahead of the 'Suburbicon' screening during the 74th Venice Film Festival at Sala Grande on September 2, 2017 in Venice, Italy. (Photo by Franco Origlia/Getty Images)