…iar revista Pentruea.md să colaboreze cu un ziar moscovit.

Atentatul de săptămâna trecută din aeroportul Domodedovo, deși a fost cu siguranță un șoc de proporții, nu e primul de acest gen. S-ar părea că, după înșiruirea Teatrul Dubrovka-Beslan-Metrou-Aeroport, nimic nu mai poate să-i surprindă pe jurnaliștii ruși, că toate au fost văzute, elementele scenariului – cunoscute, iar poveștile de doliu ale celor care au decedat sau au suferit pierderi – mereu aceleași.

într-una din zilele trecute, am aflat că un jurnalist rus s-a arătat interesat de articolul nostru despre Domodedovo. Am zis atunci: „mare e împărăția ta, internetule, necunoscute sunt căile Google-ului”. în mod normal, jurnaliștii noștri sunt cei care caută ceva informații pe la colegii din Rusia, dar de data asta s-a răsturnat situația.

L-am contactat (la o adică, este vorba de Dmitri Surnin, redactor-șef la ediția moscovită a ziarului „Moi raion”) și am aflat că urmau să publice o serie de materiale despre ceea ce-a urmat exploziei din aeroport. Inclusiv un interviu cu o moldoveancă care a făcut curat după atentat, unica dereticătoare cu care au reușit să stea de vorbă ziariștii. Am stabilit să facem schimb de materiale, pentru a ne completa fiecare tabloul nefericitului eveniment: la urma urmei, sequel-urile și prequel-urile își au locul nu numai în cinema, ci și în viața reală.

Așadar, vă poftim să citiți în scurt timp relatarea jurnaliștilor de la „Moi raion”. Și să vă dați cu părerea – ce trebuie să se întâmple ca să ieșim noi, moldovenii, din anonimat? 

Distribuie articolul: