Potrivit învățăturilor Feng-Shui, fiecare plantă de cameră are o energetică aparte, care ne influențează în mod diferit activitatea, starea de spirit și atmosfera din locuință. Vezi care sunt plantele ce atrag succesul, bunăstarea și dragostea în casa ta.

1. Păstrați în casă plante ce cresc în sus, astfel atrageți energia pozitivă.

2. Dacă atmosfera casei este îngreunată de certuri frecvente, agresivitate și tensiune, împodobiți-vă camerele cu plante de azalee, begonie și geranium (mușcată). Mușcatele au proprietăți de absorbție a energiei negative. Mușcata curăță aerul, îmbunătățește metabolismul, reduce tensiunea arterială și calmează sistemul nervos, toate datorită uleiului eteric pe care îl elimină. Nu recomandăm să puneți o plantă lângă pat, deoarece inhalarea  pentru o perioadă lungă de timp a vaporilor de ulei produs de aceasta poate provoca o durere de cap și, uneori, alergii.

collage

3. Energia bunăstării materiale va fi atrasă de planta crassula ovata (copacul cu bani). Aceasta este considerată un simbol al prosperității și bunăstării materiale. Specialiștii în Feng Shui sugerează să plantăm Crassula de sine stătător, iar în ghiveci împreună cu solul, să punem câteva monede. După ce planta crește mai mare, se recomandă să o împodobim cu panglici de culoare roșie și monede.

Foto : upload.wikimedia.org/

Foto : upload.wikimedia.org/

4. Pe plan sentimental de mare ajutor este crizantema și mirtul. Mirtul este un asistent uimitor în crearea unei familii fericite și puternice. Mirtul înfloritor va aduce în casa Dvs energia favorabilă pentru dezvoltarea unei relații pline de iubire și armonie.

5. În preajma copiilor trebuie să avem plante de aloe și lămâie. Aloe calmează și creează o atmosferă călduroasă, iar lămâia dezvoltă dorința de cunoaștere, curiozitatea, favorizează independența.

Foto : astorsupply.com

Foto : astorsupply.com

6. Când vine vorba de plante pentru biroul Dvs, recomandările specialiștilor se reduc la planta ficus. Care, pe lângă capacitatea sa de purificare a aerului, ajută la concentrație și dezvoltă entuziasmul de care aveți nevoie în procesul de lucru.

Foto :  demostore.modularmerchant.com/

Foto: demostore.modularmerchant.com

7. Nu păstrați plantele uscate, indiferent de semnificația acestora sau amintirile ce vi le provoacă. Potrivit învățăturilor Feng Shui, plantele uscate sunt adevărați vampiri energetici.

8. Păstrați și plantați în casă doar plantele ce vă plac Dvs. Orice plantă de vazon este deosebit de sensibilă la energia ce o înconjoară, iar în mediu de antipatie nu va putea crește.

Iubiți și îngrijiți cu drag florile de cameră, iar acestea vă vor restitui dragostea și grija înzecit!

Sursa

Ludmila Gîsca

Distribuie articolul: