Sunt trei categorii de studenți, cei care învață sistematic, cei care învață înainte de examene și din păcate cei care nu învață nimic. Mai jos vom prezenta șase pași care îi vor ajuta să asimileze orice tip de informație, pentru orice eveniment – fie examene, fie conferințe, fie lecții… Vezi care sunt aceștia.

Spațiul:

Găsiță-vă spațiul desăvârșit pentru a predispune atât mintea, cât și corpul pentru a studia eficient. De obicei, înveți pentru ceva anume, cum ar fi un examen. Acest lucru poate părea exorbitant, ți-ai putea imagina că ai de urcat un munte. Dacă chiar crezi că susținerea unui examen chiar poate fi asociat cu urcarea unui munte, îți recomandăm să respiri adânc, să-ți faci timp pentru o pauză și mai apoi să treci la subiect.

Este foarte important să te faci comod pentru a face ceva ce-ți place cu adevărat, imaginează-ți că vei viziona un program de televiziune preferat. Cum te-ai așeza pentru un spectacol minunat? Ai prefera să te ghemuiești sau să stai culcat de-a lungul patului? Ai îmbrăca niște haine comode? Ai opta pentru un ceai sau ceva de ronțăit? Adoptă toate aceste lucruri preferate pentru a-ți face din spațiul tău o zonă a confortului. Dacă spațiul va fi comod pentru corpul tau, atunci și mintea ta va prelua aceeași comoditate.

Locul:

Creați-vă propria zona de lucru. Nu ar trebui să arate ca un spațiu de lucru – este cea mai mare greșeală a studenților. Bazează-te pe ceea ce ai făcut în pasul precedent, doar așa te vei bucura de un loc tocmai bun pentru a învăța ceva.

Ritmul:

Găsește-ți ritmul potrivit pentru munca ta. Atleții aleargă domol și liniștit într-o competiție sportivă, exact așa ar trebui să faci și tu, doar în cazul în care observi că te presează timpul, mărești pasul, în caz contrar nu exagera. Nu există un ritm bun sau rău pentru studierea ta, cu excepția celor ce lucrează pentru tine. Examinează modul în care ai dori să lucrezi, apoi programează-ți tot ce ai de învățat. (Amintește-ți, dacă vei studia într-un ritm lent, va trebui să-ți faci mai mult timp pentru această sarcina.)

Indiferent de ai timp berechet sau din contra, acesta te presează, amintește-ți că pauzele sunt la fel de importante ca și studierea (10 minute de pauză pentru fiecare 30 de minute de învățare, prezintă un echilibru perfect pentru foarte mulți oameni).

Memoria:

Ar fi bine să știi cum funcționează memoria. Iată cheia pentru o memorie bună: de obicei oamenii își amintesc cel mai bine primele și ultimele lucruri studiate. Orice ai încerca să-ți amintești, vei apela la informația studiată de la început și la cea de la sfârșit, metodă care te va ajuta să reușești. Oricât nu vei încerca, va fi imposibil să schimbați acet lucru, este o lege nescrisă a memoriei, pur și simplu așa funcționează creierul nostru. În schimb, poți folosi acest fapt în avantajul tău prin organizarea învățării, astfel cele mai importante informații le vei lectura doar la începutul și sfârșitul sesiunilor de studiu.

Metoda:

Întotdeauna a fost de bine să ai un plan. Cu toate acestea, sarcina ta poate părea complicată la prima vedere, dar cu un plan fezabil, poți găsi o cale de gestionare a lucrurilor.

Când înveți, împarte-ți sarcinile în bucăți mai mici. Cel mai bine ar fi dacă fiecare dintre aceste bucăți ar consta dintr-un singur subiect. De multe ori, vei descoperi unul sau două elemente cheie care se vor fixa bine în mintea ta. Apoi vei folosi blocurile de construcție, vei asambla informația din cuvintele cheie.

Există foarte multe metode pentru antrenarea memoriei, nu ai decât să exersezi. Este, de asemenea, util să folosești umorul. Vei selecta cuvintele și le vei transforma în altele mai haioase, mai răsunătoare. Vei fi surprins cât de bine îți vei aminti multe subiecte cu ajutorul acestui joc.

Harta minții

Harta minții este o diagramă care te va ajuta să subliniați vizual toate informațiile de care sunteți interesat. Puteți crea o hartă a minții începând cu un cuvânt primar sau cu o frază pe care să o ramificați în câteva categorii. Acestea la rândul lor în subcategorii, continuând în așa fel până nu ajungi la cuvințele. Această categorisire te va ajuta să prinzi firul ideii și să asimilezi informația foarte ușor.

Hărțile minții sunt ușor de practicat. Dacă vei începe să le folosești vei observa cât de simplu este totul. Dacă nu ești mulțumit de această metodă, încearcă altele, mai sunt o mulțime.

Sursa/foto: dummies.com

Distribuie articolul: