Astăzi, 24 iunie, sărbătorim Ziua Internațională a Iei. Chiar dacă condițiile din acest an sunt ceva mai speciale și din cauza restricțiilor cauzate de COVID-19 nu o putem sărbători în cercul celor mai apropiați se pare că această zi poate fi celebrată și în mediul online. 

Interpreți, prezentatori și unii influenceri de la noi au creat o adevărată campanie de promovare a iei în mediul online. Vezi mai jos cine și ce fotografii au distribuit cu ocazia Zilei Internaționale a Iei.

Cornelia Ștefăneț

„Port IE cu mândrie💙💛❤️
Ziua internațională a iei🥰”

Marcel Ștefăneț

„Ziua internațională a Iei!!!”

Stela Botez

„La mulți ani de Ziua Internațională a Iei, Sânziene și Nașterea Sf. Ioan Botezătorul ❤️”

Anna Smolnițchi

„Ziua Internațională a iei, în acest an, rămâne fără șezători și fără coronițe împletite din flori. Coronavirusul ne poate lua întâlnirile cu femei minunate, dar nu și dragostea pentru portul popular, admirația față de meșterițele care au avut răbdarea și dibăcia de a broda ii splendide (așa cum este cea purtată de mine anul trecut, căreia nu i-am putut rezista, am cumpărat-o de la designerul @rodicanicov – ocrotitoarea iilor și cămășilor tradiționale vechi de zeci de ani.
Acum că brodez și eu, adevărat – cam stângace, dar cu dăruire, înțeleg mai bine truda femeilor care au creat asemenea piese de artă. Îmi este greu să mă gândesc la faptul că multe femei au trebuit să renunțe la ele, le-au vândut ca să aibă lemne de foc, deci ca să supraviețuiască.
Sper să ajung să brodez și eu ii, mi-ar plăcea să le las moștenire fetițelor noastre. Am zis-o de atâtea ori (și nu numai eu), bluza românească întruchipează femeia – vulnerabilă, în același timp puternică. E despre feminitate si caracter, identitate, rădăcini și dragoste. Până brodez eu o ie, fetițele noastre poartă rochii cu elemente etno de la Rodica Nicov. P.S. Cum se încheie pandemia, mă alătur grupului de la Muzeul de Etnografie, unde se învață arta brodatului și se cultivă dragostea pentru portul popular. Am pe cineva printre urmăritori care e parte din grupul Șezătoare Basarabia?”

Vasile Advahov

„Iubitorii portului românesc din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an cu drag Ziua Universală a Iei pe 24 Iunie!
Luăm cămașa tradițională românească nu doar de sărbători, dar pentru că ne face să ne simțim mai aproape de rădăcinile noastre, de bunici, de casa de la țară în care am crescut … și pentru ca e autentică și frumoasă!”

Lorena Bogza

„De ziua IEI ❤️”

Victoria Roșca

„Azi, de ziua internațională a iei, mi-ar fi plăcut să vă dau întâlnire la @teatrulpopular ! Să împletim coronițe din sânziene, iar seara să dansăm la hora satului! Dar va veni și ziua asta, știu! Bucurați-vă de sănătate și purtați ie cu mândrie, nu doar de sărbători!”

 

Iar noi îți amintim că poți și tu câștiga o ie participând la concursul pe care l-am lansat pe pagina noastră de Instagram, pentru mai multe detalii fă click aici și înregistrează-te în concurs!

Sursa foto: Instagram & Facebook 

Vezi și: Bluza românească în moda internațională. Vedetele care au îndrăgit IA (Foto)


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA