Suntem prea ocupați cu mesaje contradictorii, care ne dictează modul în care corpurile noastre ar trebui să arate, pentru a răspunde unor standarde. Pe de o parte, ni se spune că trebuie să ne acceptăm așa cum suntem, iar pe de alta – să ne delectăm în continuare cu formele ideale de pe ecranele televizoarelor și copertele revistelor. Cum a evoluat concepția arhetip estetic feminin, de-a lungul timpului, aflați din filmul de mai jos.

De mii de ani, societarea și-a schimbat versiunile cu privire la perfecțiunea fizică a femeii, iar aceste concepții s-au schimbat dramatic! Idealul fizic este atât de trecător, încât am ajuns la concluzia că nu trebuie să ne lăsăm prinse de el!

Având scopul de a sublinia aceste fluctuații din opinia societății, BuzzFeed a lansat un videoclip care detaliază cum arată standardele de frumusețe ale femeilor de 3000 de ani încoace. E fascinant să vezi cum femeia trasă ca prin inel dintr-un secol rivalizează cu femeia având șolduri late în alt secol. 

În timp ce Dinastia Han accepta formele minione ale femeilor, femeile din Grecia Antică și Epoca Renașterii italiene aveau, preponderend, sânii mai mari. Abia spre Epoca de Aur a Hollywood-ului în timpul vieții lui Marilyn Monroe, curbele voluptoase și taliile înguste s-au combinat într-un ideal nou.

Spre anii ’90, idealul estetic feminin s-a transformat în ideal androgin. La modă au început să fie femeile slabe, cu sâni mari și fund mare. 

E inutil să spunem cum arată idealul feminin al vremurilor noastre. Arhetipul nostru feminin este un produs influențat în mod egal de societate, artă și mass-media.

Ne-am propus să comparăm acești parametri ideali într-o manieră editorială, care evaluează idealul estetic de la diecare epocă și să afișăm cât de des și cât de mult s-au schimbat standardele de frumusețe de-a lungul timpului”, a declarat, pentru Huffington Post, Eugene Lee Yang – unul dintre producătorii filmului pentru BuzzFeed și co-creatorii acestui video special. 

Distribuie articolul: