Concepția despre cum trebuie să arate un corp ideal a fost construită încă în Sparta Antică. Din dorința de a reinventa această viziune, fotograful și oftalmologul american Howard Schatz a realizat o serie de colaje fotografice în care demonstrează cât de mult se deosebesc corpurile sportivilor care au ales să urmeze diferite vocații în lumea sportului.

Fotografiile care ilustrează siluetele sportivilor sunt exemple vii ale faptului că oamenii pot combina perfect predispozițiile genetice și antrenamentele zilnice.

Pentru ca să sesizăm mai bine cum se dezvoltă diferite grupuri de mușchi la sportivii care practică diferite tipuri de sport, Howard Schatz a realizat o serie de colaje în care i-a amplasat alături pe mai mulți sportivi, păstrându-le, însă, proporțiile naturale. 

Acești sportivi sunt specializați în bodybuilding și ridicarea de haltere:

Fotbal, wrestling și baschet – asta practică sportivii expuși în colajul de mai jos:

Sportivele de mai jos sunt reprezentante ale halterofiliei, bodybuildingului și gimnasticii ritmice:

Sportivele pe care le veți urmări mai jos sunt adevărate idealuri din sporturile pe care le practică. Acestea reprezintă ciclismul, alergatul la distanțe lungi și heptatlonul.

Imaginile care exprimă felul în care arată corpurile sportivelor au fost incluse în cartea lansată de fotograf în 2002.

Am fost interesat de felul în care trebuie să arate un sportiv, pentru a deveni campion mondial. Am observat că angalamentele femeilor din sport sunt diferite de cele ale bărbaților. Aici nu vedeți accent feminin, ci ambiție feminină! Pe de altă parte, scopul, determinarea, concurența și focusarea nu recunosc o diferență de gen”, a mărturisit Howard Schatz, pentru Huffington Post. 

Foto: Howard Schatz

Distribuie articolul: