Fenomenul robotizării se orientează foarte mult și spre bucătăriile viitorului. Inventatorii se gândesc în fel și chip la tehnologiile care ne pot ușura procesul de pregătire a bucatelor. Una din tehnologiile care va apărea pe piață cam în doi ani, este și Robo-chef - robotul de bucătărie care poate executa toate procedurile de gătire a bucatelor, la o simplă comandă. Cum va funcționa acesta, dar și cât va costa, aflați mai jos.

Campionul din 2011 de la marea competiție MasterChef, Tim Anderson, are un nou ucenic. Vorbim despre Robo-chef – viitorul robot care va putea înlocui efortul uman de pregătire a bucatelor. Compania londoneză „Moley Robotics” este pe puncntul de a demonstra lumii noul prototip de robot bucătar-șef în cadrul Hannover Messe – un târg anual dedicat tehnologiei industriale. Primul fel de mâncare preparat în public de către robot va fi supa cremă de crabi.

Potrivit Popsci.com, bucătarul mecanic include 20 de motoare, 24 de articulații și 129 de senzori care pot înlocui tehnica de gătit a unui bucătar cu experiență. E de a juns să-i comanzi mâncarea pe care o dorești, pentru ca mâinile dibace ale robotului să înceapă să gătească.

Moley Robotics speră să lanseze un robot care va putea face totul: de la pregătirea și curățarea ingredientelor din bucătărie și până la păstrarea la rece a alimentelor, ori spălarea tuturor vaselor folosite în timpul pregătirii mâncării.

Memoria robotului poate fi îmbogățită cu mii de rețete-aplicații, care vor permite proprietarlor să-și împărtșească rețetele speciale prin intermediul rețelelor sociale. Vă întrebați dacă Robo-chef va putea face față tuturor complexităților care țin de gătit? Rich Walker, propretarul companiei Shadow Robot, care a proiectat mașinăria, crede că robotul este în stare să depășească orice tip de provocare, chiar și cea de a decide dacă ouăle sunt suficient de bătute pentru un anumit fel de mâncare.

„Câte ceva cu siguranță că se va schimba la acest robot și ne referim aici la senzori. Robotul trebuie să devină foarte receptiv. În curând, vom trece la o nouă etapă a procesului de gătire și anume cea de utilizare a roboților inteligenți”, declară Walker.

Robo-chef va lipsi de pe piață cel puțin încă doi ani. De asemenea, cei care vor dori să posede o asemenea mașinărie minunată în bucătăriile lor, vor trebui să scoată din buzunar aproximativ 15 000 de dolari pentru a-l putea cumpăra. Cei care vor stăpâni un Robo-chef, vor putea comanda supa cremă de crabi chiar de acasă!

foto: fusion.net

foto: fusion.net

Distribuie articolul: