În perioada sărbătorilor de Paşti curtea unei familii din Germania atrage mii de turişti datorită unui obicei ce durează deja de 50 de ani. Aceştia decorează pomul din faţa casei cu mii de ouă pictate, transformându-l într-o adevărată operă de artă.

În Germania, împodobirea pomilor cu ouă în perioada sărbătorilor pascale, reprezintă o tradiţie obişnuită. Pomii decoraţi se numesc Eierbaum, Osterbaum  sau Ostereierbaum – înseamnînd copaci decoraţi cu ouă de Paşti. Pentru soţii Christa şi Volker Kraft, această tradiţie este un prilej să-şi transforme curtea într-un adevărat punct turistic. Încă din 1965, aceştia au început, împreună cu copii, să orneze ouă pe care să le agaţe în pomul din curte.

Dacă la început acestea erau din plastic, iar numărul lor era de câteva zeci, odată cu trecerea timpului cifra acestora a crescut astfel că în acest an pomul a fost decorat cu 10000 de oua. Împodobirea acestuia durează în medie două săptămâni, iar fiecare ou este ornamentat si pictat diferit de către fiica soţilor, Gabriela. Imediat după ce toate ouăle sunt date jos, cele din plastic sunt plasate în cutii speciale, iar cele naturale sunt donate.

În acest an copacul de Paşti a fost împodobit penru ultima oara, deoarece soţii Kraft intenţionează să închidă definitiv grădina.

Sursa foto: boredpanda.com

Angelina Mășcăuțan, stagiară

Distribuie articolul: