Se pare că toate culturile lumii preferă ceaiul. Diferența o facem în dependență de modul de preparare, dar și cel de servire. Dacă intenționezi să mergi într-o vacanță în una din țările de mai jos, nu rata ocazia să servești o ceașcă cu ceai, dar până atunci noi îți arătăm cum arată un ceai bun în 21 de țări ale lumii.

Japonia

Ceaiul „matcha” este făcut din frunze zdrobite de ceai verde de calitate.

India

 

În fotografie – Ceaiul „Darjeeling”. Acesta este crescut în partea muntoasă a Indiei, în Himalaya.

Marea Britanie

 

Britanicii preferă să pună lapte sau frișcă în ceaiul negru pentru a-i da o altă culoare și un alt gust.

Turcia

 

Ceaiul este servit în borcane mici de sticlă cu bucăți de zahăr.

Tibet

 

Ceaiul tibetan este preparat cu lapte, unt de iac și sare. Are un gust amar.

Maroc

 

Ceaiul verde cu mentă este servit de obicei de marocani.

Hong Kong

 

În ceai se adaugă lapte condensat și este servit rece sau cu cuburi de gheață.

Taiwan

 

Acest ceai este servit și cald și rece, importante sunt bilele de tapioca.

Statele Unite ale Americii

 

Aici, se bea ceaiul negru cu zahăr și lămâie. Câteodată se adaugă suc.

Rusia

 

Cel mai preferat ceai este cel negru. Și cât mai puternic.

Pakistan

 

Ceaiul „Masala” este preparat cu condimente și unt.

Thailanda

 

Aici, se bea ceaiul preparat din diferite ierburi, lapte și gheață.

China

 

Ceaiul preferat al chinezilor – „Puer”. Este servit sub formă de cuburi dense sau bile.

Egipt

 

Aici predomină dragostea pentru ceaiul negru neîndulcit. La nunți se servește ceaiul de hibiscus.

Mongolia

 

În Mongolia ceaiul se fierte într-un vas de metal plat, cu lapte și sare.

Argentina

 

Argentinienii iubesc băutura – „mate”, bogată în vitamine și antioxidanți.

Africa de Sud

 

Aici, se bea ceaiul „rooibos” – roșu aprins, cu un gust ușor și dulce.

Mauritania

 

Ceaiul mauritanilor se bea din trei căni – de la „neîndulcit” spre dulce.

Malaezia

 

Un ceai negru spumos cu zahăr și lapte. Se bea rece, în loc de desert.

Kuweit

 

În Kuweit, se bea ceai din frunze de ceai negru cu cardamom și șofran.

Qatar

 

În această țară, ceaiul se fiebe de două ori cu lapte și cu trestie de zahăr.

Sursa/foto: adme.ru

Distribuie articolul: