Atunci când privești fotografiile acestei femei, e imposibil să crezi că are tocmai 67 de ani. Karyn Calabrese este posesoarea restaurantului vegan Karyn’s Fresh Corne, din Chicago și consumă crudități deja de 25 de ani. S-a avântat în acest mod de viață nu pentru a deveni frumoasă, ci pentru starea sa de sănătate. În timp ce mama și bunica lui Karyn s-au stins înainte de vârsta de 61 de ani, ea și-a dorit să trăiască mai mult. 

Pe lângă alimentația doar din crudități, Karyn practică înfometarea și îi învață și pe alți oameni să aibă grijă la ceea ce mănâncă. Restaurantul vegan Karyn’s Fresh Corne este prima sa experiență în materie de restaurante, iar Calabrese este mândră de faptul că reușește să educe și să învețe oamenii să mănânce sănătos.

În restaurantul meu, nu există produse lactate carne și pește”, recunoaște vegana de 67 de ani. Femeia mai spune că restaurantul său este unicul local în care mâncarea nu se reîncălzește și în care nu există tigăi și cuptoare, ci doar uscătorii. Vi s-ar părea că e imposibil să gătești în asemenea condiții, însă restaurantul femeii oferă feluri dintre cele mai diferite de mâncare. Printre deserturile oferite de local, cel mai recunoscut este înghețata crudă, fără lapte, fără soia, delicioasă și utilă pentru sănătate.

„Atunci când se gândesc la regimul alimentar vegan, oamenii se gândesc doar la salata din roșii și castraveți. E atât de banal! În cei 25 de ani de când sunt adepta veganismului, nu pot spune decât că n-aveam să rezist, dacă mâncam doar roșii și castraveți. Îmi place enorm de mult să mănânc și mănânc foarte divers. Meniul este cel mai mare motiv de mândrie pentru mine”, mărturisește Karyn.

Dacă o veți întreba la ce bun și-a deschis un restaurant vegan, dacă este deja adepta acestei alimentații, ea vă va spune: „Atunci când mi-am deschis restaurantul, toți veganii au început să mă critice. Dar, haideți să apreciem realitatea în mod obiectiv! În vremurile noastre, e o adevărată provocare să renunți la alimente de tip fast-food și să treci la crudități!”

Karyn a devenit vegană din motive de sănătate: „Acum 25 de ani, eram foarte bolnăvicioasă și aveam o piele oribilă. Eram chinuită în permanență de alergii, iar membrii familiei mele se stingeau înainte de timp. Înainte să încep să consum suc de morcovi, eram atât de constipată, încât mergeam la WC o dată pe săptămână! Rezultatele m-au inspirat, așa că mi-am cumpărat un storcător de fructe.”

Americanca se gândește la animale și la felul în care acestea sunt omorâte, pentru a ajunge pe mesele oamenilor, de aceea a renunțat la carne complet! „Atunci când urmăresc felurile de mâncare pe care le preferă soțul meu, sunt gata să i le pregătesc acasă, păstrându-le același gust, dar utilizând numai ingrediente vegetale! Am un asemenea dar! Pregătesc chiar și pizza, chips-uri sau humus din vegetale! Mâncarea sănătoasă e sensul vieții mele. Îmi iubesc activitatea și vreau să-i ajut pe oameni să trăiască mai mult. Nu sunt un guru, dar dăruiesc lumii toate cunoștințele mele”, mai spune vegana de 67 de ani!

Foto: cuisinenoirmag.com, FACEBOOK