Ei sunt viitorii designeri vestimentari ai Moldovei! Sâmbătă, 25 iunie, absolvenții facultății de design vestimentar a Universității Tehnice a Moldovei au prezentat la Zip House colecțiile de licență, special concepute pentru acest eveniment. Ce tendințe au abordat și cum arată colecțiile, vedeți mai jos.

Fiecare student absolvent a pregătit o colecție de minim 5-6 piese, care definește un concept artistic, cromatic dar și ornamental. Stilul colecțiilor este foarte diferit și în același timp trădează o alură tinerească și modernă.

Defileul colecțiilor studenților specialității DESIGN VESTIMENTAR de la Universitatea Tehnică a Moldovei a fost o adevărată delectare vizuală pentru împătimiții de fashion. Fiecare tânăr creator a depus mult suflet în ceea ce a făcut și multă emoție pentru ca linia creată să se apropie foarte mult de o colecție adevărată, a unui designer cu renume și identitate.

Admirați mai jos creațiile realizate de:

Cristina Lupu – colecție în alb negru, motive romb și crop-topuri îndrăznețe.

Cristina Josan – motive geometrice în alb și auriu, pataloni midi și multă eleganță

Zinaida Suvac – nuanțe perfect compatibile, pentru femei îndrăznețe, croieli care denotă multă hotărâre și ambiție.

Anastasia Vasilian – o colecție lejeră, cu design aerisit și modern, nuanțe ănchise, dar bine alese.

Radu Musteață – negrul inspiră eleganță, dar și amintește de rock, de metal. Moda masculină are viitor!

Adelina Spinei – motive tradiționale foarte fine, stofe naturale, care amintesc de cânepă și culori la fel de potrivite stilului tradițional, vechi.

Elena Braga – camuflajul și culoarea kaki rămân în vogă. Pantalonii largi și croielile lejere sunt parte din conceptul colecției.

Olga Babără – iarăși o colecție cu motive etnice, însă care nu îi uită și pe bărbați. Trenciurile fără mâneci sau cămășile asimetrice sunt vedetele.

Elena Demian – alb și negru cu elemente aurii. Combinațiile de stofe inedite, dar și croieli foarte îndrăznețe. Mai multe modele au broderii manuale în zona mânecilor sau a poalelor.

Valeria Dragoș – blugi rupți, topuri cu linii la vedere și combinații deosebite. O colecție care amintește de generația fetelor rock.

Diana Evtodiev – rochii mulate, un stil casual-office, pelerine și mantouri deosebite și o combinație inedită a două culori pale, însă diferite: un gri rece și un piersic cald.

Victoria Mătăsari – din nou mult stil, pantaloni largi – midi sau lungi și vestoane sau mantouri pentru momentele de răcoare ale anului. Femeia modernă, întruchipată în culorile secolului XXI.

Maria Luca – mult negru, multă grație și transparență în limitele decenței feminine. O primă colecție cu rochii de seară, totuși nițel diferite de ceea ce vedem de obicei pe piață.

La eveniment au fost prezenți profesori ai studenților, care le-au evaluat lucrările, prietenii, apropiații, studenți din generațiile mai mici, care au admirat realizările absolvenților, dar și persoane publice care suțin designerii tineri prin diverse inițiative dedicate lor.

Foto: Iacovlev Dima Photographer