Vă pare că e frig? Aflați că noi o ducem zilele astea foarte bine, în comparație cu alții pentru care temperaturi precum -10 sunt un lux. In orașul rusesc Yanutsk localnicii își continuă viața de zi cu zi la -45 de grade Celsius. 

Cel mai rece oras

Situat în zonă de tundră permanent înghețată din estul îndepărtat al Rusiei, Yanutsk este considerat drept cel mai rece oraș din lume, scrie The Guardian. Temperaturile ajung pe timp de iarnă și la -50 de grade, în timp ce verile sunt mult mai blânde, temperatura medie din luna iulie fiind de aproximativ 19 grade Celsius.

 Cel mai rece oras

cel mai rece oras

Yanutsk a fost doar o mică așezare până la sfârșitul secolului al XIX-lea, atunci când aici au fost descoperite importante rezerve de aur și alte resurse minerale prețioase. Dezvoltarea industrială a orașului s-a petrecut în timpul regimului stalinist, pe timpul căruia în regiune au fost create lagăre de muncă forțată.

Cel mai rece oras

papuci inghetati

În prezent, orașul are o populație de aproape 300.000 de locuitori și dispune de două aeroporturi care îl leagă de centrele importante ale țării.

Sursa/Foto: The Guardian