Cine a trecut, miercuri, prin scuarul Teatrului de Operă și Balet, cu siguranță că a observat o construcție gigant, de culoare albă, menită să unească oamenii și să le transmită mesajul ornamentului pe care îl conține. Cine sunt autorii fenomenalei instalații, vedeți mai jos.

Nata Albot, fondatoarea Klumea și generatoarea ideii, a mărturisit că banca uriașă, instalată în scuar, conține un ornament tradițional, împrumutat de pe covorul tradițional și reprezintă Pomul Vieții. „În viziunea noastră, este un ornament extraordinar, care anul acesta a devenit și simbol al țării”, a mărturisit Nata

Autorul conceptului care a realizat designul și pictura băncii este artistul Radu Dumbravă, din Chișinău. Autorul conceptului grafic a pictat ornamentul timp de o noapte!

Însăși banca-gigant a fost executată la Căușeni, iar sponsorul care a făcut posibilă această realizare este UNIBANK. Alexandra Sidorenco, reprezentanta băncii, a declarat că instalația urbană este unică și inedită. „Încurajăm inițiativele frumoase și inedite, unitatea națională și reîntregirea familiei”, a spus reprezentanta.

La realizarea acestei idei a participat și Mihai Stamati, autorul instalației urbane, ilustrând un brad, suspendată acum câteva zile, lângă Muzeul Național de Artă din Chișinău.

Foto: Ellene Mocrii

Distribuie articolul: