Există o serie de greșeli pe care oamenii le fac, atunci când este vorba despre aranjarea bucatelor și a produselor alimentare în frigider. Aceste greşeli par inofensive, dar pot face o diferenţă uriaşă când vine vorba de prospeţimea şi siguranţa alimentelor.

Revista americană „Businnes Insider” a realizat un clip în care sunt explicate cele mai des întâlnite greşeli pe care oamenii le fac când vine vorba de aşezarea alimentelor în frigider.

Pe raftul superior al frigiderului, temperatura rămâne mereu constantă, motiv pentru care acolo ar trebui aşezate brânzeturile, untul şi alte produse lactate vidate, inclusiv dulciurile.

Raftul din mijloc este desemnat cărnurilor şi mâncărurilor gătite, în timp ce pe ultimul raft sunt aşezate cutia de lapte, cartonul cu ouă, carnea crudă, peştele şi alte ingrediente ce au dată de expirare redusă. Acest lucru este indicat de vreme ce acolo este cea mai rece temperatură.

Din cele două cutii pentru legume şi fructe, cea din stânga beneficiază de umiditate ridicată, ceea ce înseamnă că acolo pot fi aşezate verdeţurile precum spanacul, salata şi sparanghelul. În cutia din dreapta pot sta legumele şi fructele uşor perisabile, dat fiind faptul că acolo este nivelul redus de umiditate.

Uşa frigiderului beneficiază cel mai puţin de temperatura scăzută, de aceea nu este un loc indicat pentru menţinea prospeţimii alimentelor. Este recomandat ca pe uşă să fie aşezate sucurile, condimentele precum borcanele de pesto sau roşii uscate, muştarul, ketchup-ul şi borcanul cu murături, scrie adevarul.ro.

Distribuie articolul: