Găsirea rochiei de mireasă perfecte poate fi foarte dificilă, mai ales dacă avem o constituție care nu ne prea ajută. În plus, multe dintre noi ne-am săturat de modelele clasice de rochie de mireasă și ne dorim ceva care să fie măcar o nuanță diferită. O idee în acest sens o reprezintă rochia de mireasă în două piese.

Este vorba de corset și fustă cu crinolina. Fustă poate să fie atât dreaptă, dar și ușor evazată sau foarte largă. Chiar dacă se îndepărtează deja și mai mult de ținută tradițională, multe femei o aleg mai ales pentru că pot opta pentru piese vestimentare care să le ajute și să le pună în evidența anumite calități sau defecte fizice. De exemplu, o ținută din două piese formată din corset și o fustă ușor evazată se va potrivi perfect unei femei cu sânii mici, dar cu șoldurile puțin mai late.

 

În cazul acesta decolteul este foarte frumos scos în evidența, însă șoldurile sunt mascate de croială fustei. Pentru siluetele plinuțe, aș recomada un model pe corset separat și cu fustă ușor evazată sau foarte evazată (în nici un caz o fustă tip “prințesa”). Ori o rochie cât mai simplă, fără să accentueze linia taliei.

 

Se poate pune accentul pe volumul sânilor, dacă se dorește aceste lucru și se poate alungi siluetă prin crearea impresiei de talie în “V”. Dacă ai umeri frumoși, alege un model cu bretele pe după umeri, care de asemenea alungesc și înaltă siluetă. Pe lângă aceste avantaje ea poate fi la fel de eleganță, dacă nu chiar mai deosebită decât o rochie clasică. De cele mai multe ori este mult mai lejer de purtat oferindu-ți o mai mare libertate de mișcare.

 

Ea poate fi foarte sofisticată, poți aplică părții superioare de la ștrasuri la flori de mătase. Poți apela la o mulțime de artificii, chiar pentru a masca ideea de două piese, în cazul în care nu dorești să fie prea evident că porți o astfel de rochie. Corsetul poate fi decorat cu trandafiri din voal făcuți manual, cu irizații arginții pentru un efect de strălucire.

 

Putem decora corsetul cu broderie decupata manual sau cu fir argintiu ori dantelă împodobită cu cristale și paiete. Tăietură fustei poate fi mascată cu același tip de ornamente. De exemplu, o eșarfa de culoare în contrast, cum ar fi un roșu cărămiziu prinsă în brâu, este o foarte bună modalitate de a masca tăietură din talie.

 

Un model sofisticat ar unul de genul rochie de mireasă din două piese, realizată din tafta și dantelă franțuzească cu mărgele și cristale Swarovski, lucrată manual. Cert este că opțiunile sunt nenumărate.

 

Internetul constituie o sursă demnă de luat în seamă, vei găsi modele de la cele mai elegante până la cele mai haioase. Vei găsi chiar și modele cu fustă de lungime medie sau chiar scurtă, într-o combinație de două piese.

În ceea ce privește fusta, și ea poate deveni foarte sofisticată dacă îți dorești, dar ar fi de preferat că în cazul în care ai optat pentru un corset ceva mai complicat, fusta să fie cât mai simplă și să se încadreze în țiparul de formă literei A sau orice altă orice altă formă.

Sursa: Idealmariaj.ro

Distribuie articolul: