Porţi mărimea corectă la sutien? Majoritatea va spune probabil că da, însă cercetările arată că aproximativ 80% dintre femei nu îşi aleg mărimea potrivita. Dar cum să afli exact ce mărime ţi se potriveşte?
Alegerea începe cu măsurarea pieptului. Este esenţial să folosiţi un centimetru bandă. Trebuie măsurat cât mai fix, dar fără să vă strângă. Întotdeauna să ţineţi centimetrul corect la orizontală.Pentru a determina mărimea corectă a pieptului, trebuie să ştim circumferinţa sânilor şi circumferinţa de sub sâni.

Circumferinţa pieptului se măsoară în cea mai lată parte a pieptului dumneavoastră, în general la femei fiind peste sfâcuri. Pentru circumferinţa de sub piept, trebuie să vă măsuraţi exact sub sâni. Odată obţinute măsurătorile corecte, este simplu să-ţi găseşti mărimea adecvata. Doar verifică tabelul producătorului. Dar cum aflăm dacă sutienul pe care îl avem acasă de exemplu, este cel potrivit? V-am pregătit câteva sfaturi pentru a recunoaşte sutienul care  vi se potriveşte cel mai bine. Chiar dacă la prima privire nu pare un sutien ales corect în funcţie de circumferinţă joacă un rol important. Baza sutienului trebuie să poarte cea mai mare greutate a pieptului, nu umerii, cum se crede în general.Dacă baza este largă, nu îşi poate îndeplini corect funcţia, iar greutatea pieptului va fi suportată de bretele, situaţie care poate cauza dureri ale umerilor, vânătăi de la bretele şi nu în ultimul rând modifică forma sutienului, afectând sânii. O bază aleasă bine ar trebui să fie cât mai aderentă pe corp.

 

Partea din spate nu trebuie să fie la o distanţă mai mare de corp de trei degete. Partea din spate trebuie să fie la un unghi corect faţă de braţe – sistemul de închidere trebuie să fie la aceeaşi înălţime ca partea din faţă, de sub sâni. Sub nicio formă partea din spate nu trebuie să se ridice! Acesta este un semn clar că circumferinţa aleasă este prea mare.

În partea din faţă ar trebui să încapă sub balene maxim un deget. Dacă îţi ridici mâinile, sutienul trebuie să-şi menţină poziţia. În niciun caz partea din faţă nu trebuie să se ridice peste sâni!

Dacă încerci un sutien nou, trebuie să alegi circumferinţa bazei corect, prinzând sutienul la primul “moş şi babă” (cea mai largă variantă). Este necesar să iei în calcul că circuitul se modifică pe parcurs şi dacă îl probezi la cea mai strânsă legătură, dupa ce îşi modifică în timp dimensiunea, lărgindu-se, vei constata că sutienul îţi este prea larg.

Când alegeţi un sutien este foarte important să vă măsuraţi cu atenţie! Trebuie să luaţi în considerare faptul că cupa sutienului se micşorează sau se măreşte în funcţie de circumferinţa bazei. Cupa B de la circumferinţa de 70 cm este mai mică decât cupa B de la circumferinţa de 80 de cm, iar mărimea 65D are aproximativ aceeaşi cupă ca 70C şi 75B şi tot aşa.

Deci dacă cupa de la mărimea 75B vi se potriveşte, dar circumferinţa este prea mare, este bine să alegeţi o mărime mai mică la circumferinţă, dar mai mare la cupă. Astfel, trebuie să mergeţi pe mărimea 70C.

Bretele

Chiar şi după bretele îţi poţi da seama dacă un sutien este nepotrivit. Aşa cum deja v-am spus, greutatea trebuie să stea în circumferinţa sutienului, nu pe bretele.

Astfel, bretelele nu trebuie să fie niciodată prea strânse, dar bineânţeles, nici prea largi. Din fericire, majoritatea bretelelor pot fi ajustate în lungime, astfel că trebuie doar potrivite la lungimea ideală.

Un semn că bretelele nu sunt bine echilibrate poate fi durerea de umeri. Sunt des cauzate de o circumferinţă prost aleasă.

Cupele

Bineânţeles, în funcţie de cupă îţi poţi da seama uşor dacă un sutien este potrivit sau nu. Ce observi la cupă? Un semn poate fi că sânii se revarsă peste sutien, când cupele sunt prea mici pentru dimensiunea cupei şi se crează diferite umflături, împărţind sânul în două părţi. Evident, nu este bine ca acest lucru să se întâmple.

Nu doar marimea, ci şi forma cupei joacă un rol important. Chiar şi cu o mărimea aleasă corect, cupele pot fi nepotrivite. Trebuie şi astfel să alegi o formă potrivită pentru sânii tăi. Oferta este vastă şi în timp îţi vei găsi cu siguranţă croiala ideală pentru un confort sporit.

Sursa: www.astratex.ro

Foto: www. sanatatesiviata.ro

Distribuie articolul: